Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Nuorisolautakunta10003.11.20164

3580-2016 (041)

Vuoden 2016 talouden 3. osavuosikatsaus

Tiivistelmä: -

Nlk § 100

Talouspäällikkö Ilkka Mäkynen:

Kaupunginvaltuustolle, kaupunginhallitukselle ja tarkastuslautakunnalle annetaan osavuosikatsaukset toiminnan ja talouden kehittymisestä kolme kertaa vuodessa tilikauden aikana. Neljäs toiminnan ja talouden toteutumisesta annettava raportti on tilinpäätös.

Kaupunginvaltuusto on vuoden 2016 talousarvion noudattamista koskevien määräysten yhteydessä päättänyt toiminnan ja talouden kehittymisen raportoinnista. Kolmas osavuosikatsaus laaditaan raportointijaksolta 1.1.–30.9.2016. Osavuosikatsaus sisältää toiminnan ja talouden katsauksen sekä ennusteen taloudellisten ja henkilöstötavoitteiden toteutumisesta.

Kolmannen osavuosikatsauksen yhteydessä kaupunginhallitukselle raportoidaan taloudellisen tavoitteiden toteutuminen tiliryhmäkohtaisesti sekä annetaan selvitys sisäisten ja ulkoisten toimintamenojen poikkeamista.

Nuorisopalvelujohtaja Annina Lehtiö-Vainio:

Nuorisolautakunnan painopisteet vuonna 2016 ovat: yhdenvertaisuuden edistäminen, osallisuuden lisääminen, nuoruuden arvostus, monitoimitilat sekä palvelut ja elämykset. Operatiiviset tavoitteet on johdettu painopisteistä ja niitä on pyritty toteuttamaan mahdollisimman hyvin suunnitelmien mukaan, vaikka budjettia karsittiin keväällä 300.000 eurolla. Vuosi 2016 on nuorisopalvelujen 70-vuotisjuhlavuosi, jota on juhlistettu erilaisin tapahtumin ja toiminnoin pitkin vuotta ja jotka ovat saaneet hyvää medianäkyvyyttä.

Ulkopuolista rahoitusta on haettu aktiivisesti mutta sitä on saatu vähemmän kuin on suunniteltu ja vähemmän kuin viime vuonna samaan aikaan. Toiminta on sopeutettu taloustilanteeseen. Tähän on päästy mm. rekrytointeja viivästyttämällä, hankintoja vähentämällä ja keskittämällä sekä toimintatapoja yhdenmukaistamalla. Taloustilanne ei ole vaikuttanut nuorten saamiin palveluihin. Ennusteemme on, että nuorisolautakunnalle asetettua tulotavoitetta ei tulla saavuttamaan, arvioitu poikkeama tulee olemaan noin 139.000 euroa. Ennusteen mukaan talousarvio toteutuu kuitenkin nettona suunnitelman mukaan.

Menoja karsitaan vastaamaan ennakoitua tulovajetta.

Jo viime vuonna lanseeratut palvelut ovat tänä vuonna löytäneet paikkansa. Ympäri kaupunkia kiertävä nuorisopalveluiden auto ”Nuokkaribiili” on ollut suosittu ja kaupunkia on elävöitetty nuorten näköiseksi nuorisotyön 70-vuotisjuhlavuoden kunniaksi tehdyillä muraaleilla ja taidekonteilla. Juhlavuonna on järjestetty teematilaisuuksia nuorille, päättäjille ja yhteistyökumppaneille ja mediassa on saatu paljon näkyvyyttä. Toiminnallisten muutosten yhteinen nimittäjä on ollut palveluiden vieminen lähemmäs asiakkaita eli nuoria. Uudella toimintamallilla on tavoitettu uusia asiakkaita eli nuoria, jotka eivät aikaisemmin ole käyttäneet nuorisotalojen palveluita. Kokonaiskäyntikerrat ovat suurin piirtein viime vuoden tasolla.

Talouden ennustetaan toteutuvan talousarvion mukaisesti. Myös käyttötalousinvestoinnit toteutuvat suunnitelmien mukaan.Työvoima toteutuu tavoitteen mukaisesti, koska henkilötyövuosia saa ylittää niissä tapauksissa, jolloin on 100 % ulkopuolisella rahoituksella palkattuja projektityöntekijöitä tai oppisopimustyöntekijöitä.

Kaupunginhallituksen budjettiin on varattu nuorisolautakunnan juhlavuotta varten 50.000 euroa.

Oheismateriaali 1Käyttötalous- ja investointiosan 3. toteutumisennuste

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusNuorisolautakunta päättää merkitä osavuosikatsauksen tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Asian kokouksessa esitteli nuorisopalvelujohtaja Annina Lehtiö-Vainio.