Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Nuorisolautakunta9015.09.20166

3580-2016 (041)

Osavuosikatsaus 2/2016 - Toiminnan ja talouden seuranta- ja ennustetiedot

Tiivistelmä: -

Nlk § 90

Talouspäällikkö Ilkka Mäkynen:

 

Kaupunginvaltuusto on vuoden 2016 talousarvion noudattamista koskevien määräysten yhteydessä päättänyt toiminnan ja talouden kehittymisen raportoinnista. Toinen osavuosikatsaus laaditaan raportointijaksolta 1.1.–30.6.2016. Osavuosikatsaus sisältää toiminnan ja talouden katsauksen sekä ennusteen strategisten (toiminnallisten), taloudellisten ja henkilöstötavoitteiden toteutumisesta.

 

Toisen osavuosikatsauksen yhteydessä kaupunginhallitukselle raportoidaan strategisissa sopimuksissa vahvistettujen strategisten tavoitteiden toteutuminen ja taloudellisen tavoitteiden toteutuminen tiliryhmäkohtaisesti sekä annetaan selvitys sisäisten ja ulkoisten toimintamenojen poikkeamista.

 

Vapaa-aikatoimialan toimintakatteen ennustetaan toteutuvan talousarvioon nähden 176 000 euroa heikompana. Käyttötalousinvestoineissa syntyy kuitenkin 70 000 euron nettosäästö.

 

 

Nuorisolautakunnan toteutumisennuste:      

 

Palvelualuejohtaja Annina Lehtiö-Vainion:

 

Nuorisolautakunnan painopisteet vuonna 2016 ovat: yhdenvertaisuuden edistäminen, osallisuuden lisääminen, nuoruuden arvostus, monitoimitilat sekä palvelut ja elämykset. Operatiiviset tavoitteet on johdettu painopisteistä ja niitä on pyritty toteuttamaan mahdollisimman hyvin suunnitelmien mukaan, vaikka budjettia karsittiin keväällä 300.000 eurolla. Vuosi 2016 on nuorisopalvelujen 70-vuotisjuhlavuosi, jota on juhlistettu erilaisin tapahtumin ja toiminnoin pitkin vuotta ja jotka ovat saaneet hyvää medianäkyvyyttä.

 

Ulkopuolista rahoitusta on haettu aktiivisesti mutta sitä on saatu vähemmän kuin on suunniteltu ja vähemmän kuin viime vuonna samaan aikaan. Toiminta on sopeutettu taloustilanteeseen. Tähän on päästy mm. rekrytointeja viivästyttämällä, hankintoja vähentämällä ja keskittämällä sekä toimintatapoja yhdenmukaistamalla. Taloustilanne ei ole vaikuttanut nuorten saamiin palveluihin. Ennusteemme on, että nuorisolautakunnalle asetettua tulotavoitetta ei tulla saavuttamaan, arvioitu poikkeama tulee olemaan 180.000 euroa. Ennusteen mukaan talousarvio toteutuu kuitenkin nettona suunnitelman mukaan. Menoja karsitaan vastaamaan ennakoitua tulovajetta.

Liite 1Vapaa-aikatoimialan osavuosikatsaus 2, strategisten ja muiden sitovien tavoitteiden seuranta

Liite 2Nuorisopalveluiden operatiivisen sopimuksen toteuma

Oheismateriaali 1Talouden toteutumisennuste palvelualueittain

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusNuorisolautakunta merkitsee vuoden 2016 toisen osavuosikatsauksen tiedokseen liitteiden 1-2 mukaisesti.

 

PäätösEhdotus hyväksyttiin.


Liitteet:

Nlk § 90
Liite 1:Vapaa-aikatoimialan osavuosikatsaus 2, strategisten ja muiden sitovien tavoitteiden seuranta
Liite 2:Nuorisopalveluiden operatiivisen sopimuksen toteuma