Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Nuorisolautakunta7825.08.20163

6808-2016 (057, 021)

Oikaisuvaatimus, Turun Eurooppanuoret ry

Tiivistelmä: -

Nlk § 78

Osastopäällikkö Kerstin Paananen 19.8.2016:

Turun Eurooppanuoret ry on määräajassa tehnyt oikaisuvaatimuksen nuorisolautakunnan päätöksestä 16.6.2016 § 64, jolla yhdistyksen hakemus 1000 euron projektiavustuksesta ulkomaanekskursioon Belgian Brysseliin 19–23.10.2016 hylättiin harkinnan perusteella ja koska yhdistys oli hakenut avustusta saman tarkoitukseen Turun yliopiston ylioppilaskunnalta (TYY).

Oikaisuvaatimuksessaan Turun Eurooppanuoret ry vaatii oikaisua nuorisolautakunnan päätökseen, koska yhdistykselle ei myönnetty TYY:n projektiavustusta eikä yhdistys ole saanut avustusta projektiinsa miltään taholta. Samalla oikaisuvaatimuksessa todetaan järjestön täyttävän avustuksen myöntämiseen soveltuvat kriteerit. Oikaisuvaatimukseen on oheistettu ote TYY:n päätöksen liitteestä, josta ilmenee että ”yhdistyksen tai ryhmän jäsenten matkakustannuksiin, majoituksiin tai ruokailuihin ei myönnetä avustusta”. Yhdistys on pyytänyt avustushakemuksen käsittelemistä uudelleen ottaen huomioon mainitun asiantilan muutoksen.

Nuorisolautakunta päättää avustusten myöntämisestä harkintansa nojalla. Nuorisolautakunnan avustusohjeen yleisissä jakoperusteissa todetaan nuorisotyön avustuksilla tuettavan toimintaa, joka edistää osallisuutta ja yhdenvertaisuutta, tukee arjen rakentumista ja/tai myötävaikuttaa nuorisotyön yleiseen kehittämiseen. Avustusten tarpeellisuutta ja määrää arvioitaessa otetaan huomioon hakijan toiminnan tarkoitus, laajuus ja laatu sekä muut rahoitusmahdollisuudet.

Nuorisolautakunnan päätös ei ole syntynyt virheellisessä järjestyksessä tai toimivalta ylittäen eikä päätös ole muutoinkaan lainvastainen tai epätarkoituksenmukainen eikä yksin se seikka, että TYY ei ole myöntänyt yhdistyksen anomaa avustusta edellytä oikaisuvaatimuksen hyväksymistä.  

Edellä esitetyn perusteella oikaisuvaatimus tulee hylätä.

Liite 1Oikaisuvaatimus

Nuorisopalvelujohtaja Annina Lehtiö-Vainio:

EhdotusNuorisolautakunta päättää hylätä oikaisuvaatimuksen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoTurun Eurooppanuoret ry


Liitteet:

Nlk § 78
Liite 1:Oikaisuvaatimus nuorisolautakunnan päätökseen 16.6.2016 § 64