Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Nuorisolautakunta6716.06.20168

4413-2016 (539)

Nukkumajoen leirikämpän vuokrasopimuksen jatko

Tiivistelmä:

Nuorisolautakunta päätti 21.4.2016 § 45 palauttaa Nukkumajoen leirikämpän vuokrasopimuksen jatkon uudelleen valmisteltavaksi. Valmistelussa selvitetään alueella olevat muut vastaavanlaiset palvelut, niiden hinnat ja kävijätilastot

Nlk § 67

Osastopäällikkö Kerstin Paananen10.6.2016:

Nuorisolautakunta päätti 21.4.2016 § 45 palauttaa Nukkumajoen leirikämpän vuokrasopimuksen jatkon uudelleen valmisteltavaksi ja tuotavaksi uudelleen käsiteltäväksi lautakunnan kesäkuun kokoukseen 16.6.2016.

Valmistelussa tuli selvittää alueella olevat muut vastaavanlaiset palvelut, niiden hinnat ja kävijätilastot.

Nuorisopalvelut on hallinnoinut Turun kaupungin tilaliikelaitoksen vuokraamaa, Inarissa sijaitsevaa Nukkumajoen leirialuetta/-kämppää. Nykyinen vuokrasopimus on tehty ajalle 1.1.2013 – 31.12.2016. Vuokranantaja on saadun tiedon mukaan halukas jatkamaan vuokrasopimusta.

Kaupunki on investoinut leirikämpän kunnostukseen vv.2005–2012 yhteensä noin 22.000 €. Aiemmin kaupunki on kustantanut kämppään mm. sähkön ja puhelinliittymän. Tälle vuodelle ei ole varattu määrärahoja kunnostukseen.

Leiritoiminta on yksi nuorisotyön tärkeistä työmenetelmistä. Kohdetta on tarjottu leiri- ja retkeilytarkoitukseen ensisijaisesti nuorisoryhmille ja -järjestöille.

Edellisen vuokrakauden vaihtuessa nuorisolautakunta päätti 31.10.2012 § 114, että ensisijainen tavoite on selkeästi kasvattaa alle 29 -vuotiaiden turkulaisten osuutta Nukkumajoen leirikämpän käyttäjinä sekä omana että yhteistyökumppaneiden järjestämänä toimintana.

Aluetta on markkinoitu aktiivisesti ja nuorten käyntikerrat ovat kahden viimeksi kuluneen vuoden aikana kasvaneet aikuiskäyttäjien määrää suuremmaksi. Järjestöt käyttävät leirialuetta aktiivisesti ympäri vuoden. Asiakaskyselyssä Nukkumajoen leirikämppä sai yleisarvosanaksi 4,25 arvoasteikolla 1 – 5. Kohde mahdollistaa edullisen elämysmatkailun nuorille.

Alueen muut vastaavat palvelut ovat:

1. Inarissa sijaitseva nuoriso- ja luontomatkailukeskus Vasatokka, joka sijaitsee 10 kilometrin etäisyydellä Inarin kirkonkylästä. Keskus on avoinna ympäri vuoden. Vasatokassa voi majoittua mökeissä tai päärakennuksen huoneissa.

Mökkien varustus riittää 10 hengelle/mökki. Mökkejä on viisi ja jokaisessa mökissä on kuusi sänkyä ja patjamajoitus parvella neljälle hengelle.

Päärakennuksessa on majoitustilaa 85 henkilölle viidessä huoneistossa. Hostellitason huoneistossa on erikokoisia huoneita. Mökkejä on viisi ja kussakin mökissä on sängyt kuudelle hengelle ja patjamajoitus parvella neljälle hengelle.

2. Turun kaupungin omistama Kiilopään tunturimaja sijaitsee Ivalossa, UKK-kansallispuiston vieressä. Se on 260 neliön kelohonkainen lomamaja, jossa on 4 kahden hengen majoitushuonetta ja kaksi huoneistoa.

3 .Kiilopäällä mökkejä ja lomahuoneistoja vuokraa myös Suomen Latu ry.

Oheismateriaali 1Tilojen hinnasto

Kävijätilastoja ei saatavilla.

Vertailukohtana: matkalle lähtee 20 hengen ryhmä ja retken pituus on seitsemän (7) päivää. Kustannukset olisivat silloin:

Tila

Hintaryhmä 1,

nuorisoryhmät alle 29 v

Hintaryhmä 2

aikuisryhmät

Nukkumajoki100 €200 €
Vasatokka 2 isoa mökkiä, ei sis. saunaa1 890 €1 890 €
Kiilopää Turun kaupunki 16 hlöä1 600 €1 600 €
Kiilopää Suomen Latu ry 2 mökkiä2 426 €2 426 €

Nukkumajoen kämppä tarjoaa nuoriso- ja muille järjestöille mahdollisuuden ainutlaatuisiin elämyksiin keskellä erämaata, kaukana asutuksesta. Matalat vuokra- ja ylläpitokustannukset mahdollistavat tilan vuokraamisen nuorisojärjestöille ja muille käyttäjille edullisesti.

Nuorisopalveluiden vuosivuokra on 1.400 € vuodessa.

Metsähallituksen kanssa on keskusteltu vuokrasopimuksen pituudesta ja heidän puolesta sopimus voidaan solmia halutun pituiseksi ajaksi. Nykyisellään vuokrasopimus on ollut neljä (4) vuotta ja se on mahdollistanut pitkäjänteisen markkinointityön.

Nuorisopalvelujohtaja Annina Lehtiö-Vainio:

EhdotusNuorisolautakunta päättää antaa tilapalveluille tehtäväksi vapaa-aikatoimialan nuorisopalveluiden hallinnoiman Nukkumajoen leirialueen/-kämpän vuokrasopimuksen jatkamisen vuosille 2017 - 2020 edellyttäen, että vuokra on enintään 1500 € vuodessa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Päätös asiassa tehtiin äänestyksen jälkeen äänin 8 - 5. Päätökseksi tulleen listaehdotuksen puolesta äänestivät Shintami, Raekallio, Heino, Peltonen, Karlsson, Jyrkkänen, Valkama ja Sanevuori.

Raiskilan Niskasen kannattamana tekemän muutosehdotuksen puolesta äänestivät heidän lisäkseen Azizi, Wirén ja Tähti.

Muutosehdotus oli seuraava: Vuokrasopimusta ei jatketa vaan se päättyy 31.12.2016.

Raiskila, Niskanen ja Wirén jättivät päätökseen eriävän mielipiteen.

Jakelu

tpvKiinteistöliikelaitos, tilapalvelujen vuokrauspalvelut