Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Nuorisolautakunta6416.06.20165

6808-2016 (057, 021)

Projektiavustukset loppuvuoden 2016 projekteihin ja avustusmäärärahan siirto

Tiivistelmä:

Nuorisolautakunnan talousarviossa on vuodelle 2016 varattu avustuksiin 310 000 euron määräraha. Projektiavustus on tarkoitettu nuorten itsensä järjestämän nuorisotoiminnan ja nuorten vapaiden toimintaryhmien taloudelliseen tukemiseen. Projektiavustuksia myönnetään tiettynä ajankohtana toimeenpantavan tapahtuman toteuttamiseen. Lautakunta voi harkintansa mukaan myöntää avustusta myös muuhun tarkoitukseen. Loppuvuoden 2016 projektiavustuksiin on varattu 11.000 euroa. Avustusta hakee 26 tahoa. Haettava avustussumma on yhteensä 44 543,88 euroa. Projektiavustuksiin varatusta määrärahasta esitetään siirrettäväksi 200 euroa jaettavaksi toiminta-avustuksena.

Nlk § 64

Toiminnanjohtaja Pirjo Lehtinen:

Ohje nuorisolautakunnan avustuksista (Nlk 20.2.2014 § 23) määrittää avustustoimintaa sekä antaa nuorisojärjestöille ja nuorten toimintaryhmille yksityiskohtaisempia tietoja avustusehdoista ja myöntämisen edellytyksistä sekä hakuajoista.

Projektiavustus on tarkoitettu nuorten itsensä järjestämän nuorisotoiminnan ja nuorten vapaiden toimintaryhmien taloudelliseen tukemiseen. Toiminnasta vastaavista henkilöistä tai hankkeen toteuttajista tulee vähintään 2/3 olla alle 29-vuotiaita. Avustettavia ryhmiä voivat olla myös aikuisjärjestöjen yhteydessä toimivat nuorten ryhmät.

Projektiavustuksia myönnetään tiettynä ajankohtana toimeenpantavan tapahtuman toteuttamiseen kuten leiritoimintaan ja muihin nuorten itsensä toteuttamiin ja järjestämiin toimintoihin, jotka tukevat nuorten omaa osallistumista ja vaikuttamista. Lautakunta voi harkintansa mukaan myöntää avustusta myös muuhun tarkoitukseen.

Projektiavustus maksetaan hyväksyttäviä menotositteita (esim. kuitit, laskut) ja käyttöselvitystä vastaan.

Nuorisolautakunnan avustusmääräraha loppuvuoden projektiavustuksiin on 11.000 euroa.

Nuorisolautakunnan avustukset julistettiin haettaviksi ilmoituksella, joka oli Turkulainen ja Åbo Underrättelser – lehdissä sekä Turun kaupungin ilmoitustaululla. Lisäksi ilmoitus oli nuorisopalvelujen nettisivuilla. Ilmoituksessa oli myös maininta, että myöhästyneitä hakemuksia ei oteta huomioon.

Avustusta ohjeistettiin hakemaan pääsääntöisesti sähköisesti.  Sähköinen haku löytyi osoitteesta lomakkeet.turku.fi (haku oli avoinna 2.5. – 16.5 klo 16.00). Projektiavustukset ovat olleet haettavana maanantaihin 16.5.2016 klo 16.00 mennessä.

Nuorisolautakunnan keskuudestaan valitsema avustustyöryhmä käsitteli anomukset kokouksessaan 31.5.2016. Avustuksia on hakenut 26 nuorten toimintaryhmää/nuorisoyhdistystä, joista avustuskelpoisia on 24, haettava avustussumma on yhteensä 44 543,88 euroa.

Suullinen esittely kuullaan kokouksessa.

Liite 1Nuorisolautakunnan loppuvuoden 2016 projektiavustukset

Nuorisopalvelujohtaja Annina Lehtiö-Vainio:

EhdotusNuorisolautakunta päättää liitteen 1 mukaisesti myöntää loppuvuoden 2016 projektiavustukset ja hylätä liitteestä 1 ilmenevät avustushakijat (numerot 2 ja 15) sekä siirtää projektiavustuksista varatusta määrärahasta 200 euroa jaettavaksi toiminta-avustuksena.

Hakemus numero 2: Etävanhempien liitto ry on saanut sosiaali- ja terveyslautakunnalta avustusta yhdistyksen toimintaan 1 000 euroa. Nuorisolautakunta ei myönnä avustusta hakijalle, joka saa samaan tarkoitukseen Turun kaupungin muuta avustusta.

Hakemus numero 15: Turun Eurooppanuoret ry on hakenut samaan tarkoitukseen Turun Yliopiston ylioppilaskunnan (TYY) avustusta. TYY myöntää järjestöilleen hakemuksesta toiminta, projekti- ja erillisavustuksia

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Paananen ilmoitti olevansa esteellinen ja poistui kokouksesta asian käsittelyn ajaksi.

Jakelu

aoHakijat
tpvAhola Kaija
tpvLaakso Sanna
tpvMäki-Salminen Miia
tpvMäkynen Ilkka
tpvSaarinen Leena
tpvSlipic Sanda
tpvTakomo Terhi


Liitteet:

Nlk § 64
Liite 1:Projektiavustukset loppuvuosi 2016