Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Nuorisolautakunta6616.06.20167

6803-2016 (057)

Vuoden 2015 nuorisotoiminnan tukemiseen myönnettyjen avustusten käytön valvonta

Tiivistelmä:

Nuorisolautakunta valvoo Ohje nuorisolautakunnan avustuksista (Nlk 20.2.2014 § 23) noudattamista. Nuorisolautakunta tarkistaa vuosittain viiden toiminta-avustusta saaneen yhdistyksen, jotka valitaan arvalla, tilit sekä tarvittaessa muiden yhdistysten tilit niin päättäessään.

Nlk § 66

Toiminnanjohtaja Pirjo Lehtinen:

Kaupunginhallitus on hyväksynyt kaupungin avustustoiminnan hallintamallin käyttöönoton ja avustusohjeet 4.4.2016 § 143. Avustusohjeen mukaan kukin toimiala valvoo myöntämiensä avustusten käyttöä kunnan hallinnon ja talouden säännösten, hallintosäännön, tämän yleisohjeen ja toimialakohtaisten erillisohjeiden edellyttämällä tavalla.

Nuorisolautakunta valvoo ”Ohje nuorisolautakunnan avustuksista” (Nlk 20.2.2014 § 23) noudattamista. Mikäli yhdistys rikkoo ohjetta, on kaupungin myöntämä ja mahdollisesti jo käyttöön otettu avustus maksettava lyhentämättömänä takaisin.

Myönnetyt avustukset tulee käyttää niihin tarkoituksiin, joihin ne on myönnetty. Mikäli avustuksen saaja ei anna hyväksyttävää selvitystä saamansa avustuksen käytöstä määräaikaan mennessä, voidaan myönnetyt avustukset periä takaisin.

Mikäli maksettua avustusta ei voida käyttää myönnettyyn tarkoitukseen, hakijan tulee palauttaa maksettu avustus tai sen osa tai anoa nuorisolautakunnalta etukäteen käyttötarkoituksen muutosta.

Nuorisolautakunnalla on oikeus tarkastaa avustuksien saajien tilit ja toiminta nuorisolautakunnan myöntämien avustusten osalta.

Nuorisolautakunta tarkistaa vuosittain viiden toiminta-avustusta saaneen yhdistyksen, jotka valitaan arvalla, tilit sekä tarvittaessa muiden yhdistysten tilit niin päättäessään.

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusNuorisolautakunta päättää arpoa vuoden 2015 nuorisotoiminnan toiminta-avustuksia saaneiden joukosta viisi yhdistystä ja antaa arvottujen yhdistysten tilien tarkistamisen nimeämänsä avustustyöryhmän tehtäväksi.

PäätösNuorisolautakunta päätti, että nuorisotoiminta-avustuksia saaneista yhdistyksistä vuodelta 2015 tarkistetaan seuraavien yhdistysten tilit:

Turun radioamatöörit ry, Nuorisojaos

Kansallinen Lastenliitto, Varsinais-Suomen piirijärjestö

Turun AFS-yhdistys/Åbo AFS-förening rf

Kokoomuksen Nuorten Turun Aluejärjestö ry

Turun Partio-Sissit ry.

Asian kokouksessa esitteli nuorisopalvelujohtaja Annina Lehtiö-Vainio.

Jakelu

aoKansallinen lastenliitto -Turun paikkallisyhdistys ry.
aoKokoomuksen Nuorten Turun Aluejärjestö ry
aoTurun AFS-yhdistys ry
aoTurun Partio-sissit r.y.
aoTurun Radioamatöörit ry