Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Nuorisolautakunta5312.05.20164

2692-2016 (057)

Toiminta-avustukset vuodelle 2016

Tiivistelmä:

Nuorisolautakunnan talousarviossa on vuodelle 2016 varattu avustuksiin 310 000 euron määräraha. Toiminta-avustusta myönnetään turkulaisten nuorisoyhdistysten ja niihin rinnastettavien aluejärjestöjen sääntömääräisen ja toimintasuunnitelman mukaisen yleisen nuorisotoiminnan toteuttamiseen. Toiminta-avustuksiin on varattu 144.000 euroa. Avustusta hakee 32 nuorisoyhdistystä ja haettava avustussumma on yhteensä 191.717 euroa.

Nlk § 53

Toiminnanjohtaja Pirjo Lehtinen:

 

Toiminta-avustusta myönnetään turkulaisten nuorisoyhdistysten ja niihin rinnastettavien aluejärjestöjen sääntömääräisen ja toimintasuunnitelman mukaisen yleisen nuorisotoiminnan toteuttamiseen. Jos kyseessä on aikuisjärjestön järjestämä nuorisotoiminta, sen osuus on erotettava kirjanpidossa ja toimintakertomuksessa yhdistyksen muusta toiminnasta.

 

Nuorisolautakunta päättää harkintansa nojalla nuorisotyön avustusten myöntämisestä, määrästä ja käyttötarkoituksesta. Nuorisotyön avustuksilla tuetaan sellaista toimintaa, joka edistää osallisuutta ja yhdenvertaisuutta, tukee arjen rakentumista ja/tai myötävaikuttaa nuorisotyön yleiseen kehittämiseen. Avustusten tarpeellisuutta ja määrää arvioitaessa otetaan huomioon hakijan toiminnan tarkoitus, laajuus ja laatu sekä muut rahoitusmahdollisuudet.

 

Nuorisolautakunta on linjannut avustusten jakoperusteet ja ne on kirjattu ”Ohje nuorisolautakunnan avustuksista” (Nlk 20.2.2014 § 23) ohjeeseen. Avustettavan toiminnan on oltava nuorisolähtöistä. Lisäksi nuorisolähtöisyyttä arvioidessa jakoperusteissa huomiota kiinnitetään mm. seuraaviin seikkoihin:

 

•toteuttaako toiminta nuorisolautakunnan toiminta-ajatusta?

•millä tavoin ja missä määrin nuoret itse ovat osallisina toiminnan suunnittelussa, toteutuksessa ja arvioinnissa?

•onko toiminta avointa kaikille nuorille, jos ei, niin miksi ei?

•millä tavoin toiminta edistää nuorten hyvinvointia, kasvua ja kehitystä?

•millä tavoin mahdollisimman monet nuoret voivat hyötyä toiminnasta?

 

Nuorisolautakunnan avustukset julistettiin haettaviksi ilmoituksella, joka oli Turkulaisessa ja Åbo Underrättelser – lehdessä sekä Turun kaupungin ilmoitustaululla. Lisäksi ilmoitus oli nuorisopalvelujen nettisivuilla. Ilmoituksessa oli myös maininta, että myöhästyneitä hakemuksia ei oteta huomioon.

 

Avustusta ohjeistettiin hakemaan pääsääntöisesti sähköisesti. Sähköinen haku löytyi osoitteesta lomakkeet.turku.fi (haku oli avoinna 2.2. – 31.3 klo 16.00).

 

Toiminta-avustukset vuodelle 2016 ovat olleet haettavana tiistaihin 31.3.2016 klo 16.00 mennessä. Määräaikana saapuivat 32 hakijan anomukset (v.2015 40).

 

Nuorisolautakunnan keskuudestaan valitsema kuuden hengen avustustyöryhmä on kokouksessaan 25.4.2016 käsitellyt toiminta-avustusanomukset. Avustuksia on hakenut 32 nuorisoyhdistystä ja haettava avustussumma on yhteensä 191.717 euroa.

 

Suullinen esittely kuullaan kokouksessa. Hakemukset ovat nuorisolautakunnan jäsenten nähtävillä kokouksessa.

 

Liite 1                                  Toiminta - avustusta hakeneet yhdistykset

Liite 2                                  Nuorisolautakunnan toiminta-avustukset 2016

 

Oheismateriaali 1               NLK 28.1.2016 § 6 Avustusmäärärahajako 2016

Nuorisopalvelujohtaja Annina Lehtiö-Vainio:

EhdotusNuorisolautakunta päättää myöntää vuoden 2016 toiminta-avustukset liitteiden 1 ja 2 mukaisesti.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Heino ja Wirén ilmoittivat olevansa esteellisiä ja poistuivat kokouksesta asian käsittelyn ajaksi.

Jakelu

aohakijat
mtpvAhola Kaija
mtpvLaakso Sanna
mtpvMäki-Salminen Miia
mtpvMäkynen Ilkka
mtpvSaarinen Leena
mtpvSlipic Sanda
mtpvTakomo Terhi


Liitteet:

Nlk § 53
Liite 1:Toiminta-avustusta hakeneet yhdistykset
Liite 2:Nuorisolautakunnan toiminta-avustukset