Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Nuorisolautakunta4521.04.20169

4414-2016 (539)

Nukkumajoen leirikämpän vuokrasopimuksen jatko

Tiivistelmä: -

Nlk § 45

Osastopäällikkö Kerstin Paananen

 

Nukkumajoen leirikämppä sijaitsee Inarissa. Leirialueen koko on 1 hehtaari ja kämppä on kooltaan 160 m2 (4 majoitushuonetta, tupa ja keittiö). Majoitustilaa on 40 henkilölle. Pihapiirissä on erillinen saunarakennus. Saunan edessä on lompolo, jossa on mahdollisuus uida ja alueella on lainattavissa kaksi kanoottia. Nukkumajoen leirikämppä on ollut nuorisotoimen käytössä vuodesta 1970.

 

Turun kaupungin tilaliikelaitos on vuokrannut Metsähallitukselta/ Villi Pohjola Inarissa sijaitsevan Nukkumajoen leirikämpän vuokra-ajalla 1.1.2013 – 31.12.2016. Nukkumajoen leirikämppää on hallinnoinut nuorisotoimi tarjoten sitä leiri- ja retkeilytarkoitukseen ensisijaisesti nuorisoryhmille ja järjestöille.

 

Turun kaupunki on tehnyt vuonna 1984 päätöksen Nukkumajoen kämpän sähkö- ja puhelinlinjojen investoinneista. Kämpän varustaminen puhelimella maksoi n. 10.000 markkaa ja sähköistyskustannukset olivat n. 300.000 markkaa. Nukkumajoelle on ajanjaksolla v. 2005 – v. 2012 tehty kunnostus- ja korjaustöitä yhteensä n. 22.000 €. Tälle vuodelle ei ole varattu määrärahoja kunnostukseen.

 

Metsähallitus on myynyt eräkämppä- ja vuokramökkivälitystä hoitavan Villi Pohjola – tavaramerkin ja välitysliiketoiminnan Suomen suurimmalle vuokramökki- ja – huoneistovälittäjälle Lomarengas Oy:lle. Tämän johdosta nuorisopalvelut on ollut yhteydessä Villi Pohjolaan ja tiedustellut halukkuutta jatkaa vuokrasopimusta. Villi Pohjola ilmoitti, että se on ollut yhteydessä Lomarengas Oy:hyn. Lomarengas Oy on halukas jatkamaan vuokrasopimusta.

 

Nuorisolautakunta päätti 31.10.2012 § 114, että ensisijainen tavoite on kasvattaa alle 29 -vuotiaiden turkulaisten osuutta selkeästi Nukkumajoen leirikämpän käyttäjinä sekä omana että yhteistyökumppaneiden järjestämänä toimintana.

 

Nuorisopalvelut on markkinoinut Nukkumajoen leirialuetta aktiivisesti. Nuorten käyntikerrat ovat kahden viimeksi kuluneen vuoden aikana kasvaneet suuremmiksi kuin aikuiskäyttäjien. Järjestöt käyttävät leirialuetta aktiivisesti ympäri vuoden. Asiakaskyselyssä Nukkumajoen leirikämppä sai yleisarvosanaksi 4,25 arvoasteikolla 1 – 5. Nukkumajoen leirikämpän avulla nuorisopalvelut mahdollistaa edullisen elämysmatkailun nuorille. Leiritoiminta on yksi nuorisotyön tärkeä työmenetelmä.

 

Asiakaskyselyssä Nukkumajokea koskien saatiin seuraavia palautteita:

 

Inarin leirikämppä on erittäin mukava paikka. Varmasti ainakin itse tulen käymään jatkossakin. Olen myös mainostanut kavereille paikkaa

Jatketaan sopimusta vuosiksi eteenpäin. Paikka on tällä hetkellä hyvässä kunnossa

Kiitos ihanien leirialueiden ylläpidosta ja edullisista hinnoista sekä hyvistä projektiavustuksista ja muista mainioista nuorisopalveluista! :)

Mahtava paikka. Ihana mahdollisuus meidän yhdistyksen kaltaiselle toimijalle tarjota tällaista elämystä jäsenillemme.

Nukkumajoen kämppä oli todella positiivinen yllätys, toivottavasti sitä on mahdollista vuokrata yksityisten henkilöiden ja ryhmien toimesta jatkossakin!

Nukkumajoki mahtava paikka - haluan takaisin:-)

Vuokrasopimus tulee jatkaa 2016 vuoden jälkeen!
Nyt sinne on investoitu vesijohto, sauna ja käymälä on remontoitu!

 

Nukkumajoen kämppä tarjoaa nuoriso- ja muille järjestöille mahdollisuuden ainutlaatuisiin elämyksiin keskellä erämaata, kaukana asutuksesta. Matalat vuokra- ja ylläpitokustannukset mahdollistavat tilan jälleenvuokraamisen järjestöille ja muille käyttäjille edullisesti.

 

Nuorisopalveluiden vuosivuokra on 1.400 € vuodessa.

Nuorisopalvelujohtaja Annina Lehtiö-Vainio:

EhdotusNuorisolautakunta päättää antaa tilapalveluille tehtäväksi vuokrasopimuksen jatkamisen sillä edellytyksellä, että vuokra on enintään 1500 € vuodessa ajalle 2017-2020.

PäätösNuorisolautakunta päätti palauttaa asian uudelleen valmisteltavaksi ja tuotavaksi uudelleen käsiteltäväksi nuorisolautakunnan kesäkuun kokoukseen 16.6.2016. Valmistelussa selvitetään alueella olevat muut vastaavanlaiset palvelut, niiden hinnat ja kävijätilastot.

Päätös tehtiin Niskasen ehdotuksesta Wirénin kannattamana yksimielisesti.

Jakelu

tiedKaupunginhallitus