Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Nuorisolautakunta3117.03.20166

11788-2015 (045)

Toiminnan ja talouden vuosiraportti 1.1. - 31.12.2015

Tiivistelmä: -

Nlk § 31

Talouspäällikkö Ilkka Mäkynen:

Kuntalain 69 §:n mukaan tilinpäätökseen sisältyvässä toimintakertomuksessa on esitettävä selvitys valtuuston asettamien toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden toteutumisesta. Toimintakertomuksessa on myös annettava tietoja sellaisista kunnan talouteen ja konsernitaseeseen liittyvistä oleellisista asioista, joista ei ole tehtävä selkoa tuloslaskelmassa tai taseessa.

Kaupunginvaltuusto on vuoden 2015 talousarvion noudattamista koskevien määräysten yhteydessä päättänyt talousarvion sitovuudesta. Tilinpäätöksessä raportoidaan valtuuston sitoviksi asettamien taloudellisten ja toiminnallisten tavoitteiden sekä henkilöstötavoitteiden toteutuminen sekä kaupunginvaltuustolle tiedoksi annettavien tunnuslukujen toteutuminen 1.1.–31.12.2015. Tilinpäätöksessä raportoidaan myös kaupunginvaltuuston kullekin toimielimelle talousarvion yhteydessä päättämät päätöslauselmat. Lisäksi tilinpäätöksen yhteydessä raportoidaan kaupunginhallitukselle toimialojen strategisissa sopimuksissa vahvistettujen strategisten tavoitteiden toteutuminen ja tiedoksi annettavat tunnusluvut sekä tiliryhmätasoisten taloudellisen tavoitteiden.

Talouden ja toiminnan vuosiraporttiin liittyvät dokumentit.

Oheismateriaali 1Tilinpäätös 2015 (Strategisen sopimuksen toteumaraportti)

Liite 1Operatiivisen sopimuksen toteuma

Kaupunginvaltuustoon nähden sitovien tavoitteiden osalta ohjaamon ja etsivän nuorisotyön tavoittamat nuoret/vuosi laski vuoden 2013(1680) ja 2014(2119) luvuista 1465. Syynä tähän oli sosiaalisen nuorisotyön työmuodon siirtyminen tekemällä oppimisyksikköön. Toiminnan muutos heijastui ohjauksessa olleiden nuorten lukumäärään. Työpajoilla nuorille jaksolle asetetuissa tavoitteissa onnistuttiin yli odotusten. Onnistumisprosentti oli 81.

Kaupunginhallitukseen nähden sitovissa täydentävissä tavoitteissa onnistuttiin odotetusti. Myös operatiivisen sopimuksen määrälliset mittarit ovat toteutuneet tavoiteasetantaa paremmin ohjaamoa, etsivää työtä ja sosiaalista nuorisotyötä lukuun ottamatta.

Keskeiset/merkittävät tapahtumat ja saavutukset vuonna 2015

-       Työllistämispalveluja sekä tieto- ja neuvontapalveluja kaupunkitasolla alle 30-vuotiaille nuorille tarjoava Turun Ohjaamo-hanke käynnistyi maaliskuussa 2015, johon siirtyi nuorten tieto- ja neuvontapalvelupiste.

-       Rock Academy toiminta laajeni pääkaupunkiseudulle ja sai paljon valtakunnallista huomiota.

-       Vapaa-aikatoimialan ja pelialan yhteistyönä järjestettiin LAN - pelitapahtuma Kupittaan urheiluhallissa.

-       Nuorten ideat.fi – aloitekanava on aukaistu, sosiaalisen median kanavissa on osallistettu nuoria ja nuorisovaltuusto on saanut äänensä kuuluviin myös poliittisen päätöksenteon ja viranomaisvalmistelun yhteydessä.

-       Organisaatiomuutoksella on nuorisopalveluiden työtapaa kehitetty prosessimaisemmaksi. Työtavan muutoksella palvelutuotannossa keskitytään asiakkaaseen ja asiakkaan palvelupolkuun kokonaisvaltaisemmin.

Käyttötalouden toimintakate oli 470 000 € talousarviota pienempi. Tuosta toimintatulojen odotettua suurempaa kasvua on 250 000 € ja loput toimintakulujen kuten henkilöstö- ja materiaalikulujen odotettua pienempää toteutumista. Muun muassa Seikkailupuiston toimintatuotot olivat 126 000 euroa budjetoitua suuremmat ja 55 000 euroa vuoden 2014 tilinpäätöstä suuremmat.

Käyttöomaisuusinvestoinnit toteutuivat suunnitellusti. 

Oheismateriaali 2Talouden tarkempi toteutuminen

Tilinpäätöstietoja 2014 ja 2015 vertailtaessa tule ottaa huomioon aamu- ja iltapäivätoiminnan siirtyminen sivistystoimialalle. Sen vaikutus toimintakatteeseen oli noin 1,6 milj. euroa.

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusNuorisolautakunta merkitsee talouden ja toiminnan vuosiraportin 2015 tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.


Liitteet:

Nlk § 31
Liite 1:Operatiivisen sopimuksen toteuma