Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Nuorisolautakunta2018.02.20165

1477-2016 (009)

Nuorisolautakunnan tehtäväalueella vuoden 2015 aikana tehdyt kuntalaisaloitteet

Tiivistelmä: -

Nlk § 20

Kanslisti Tiina-Mari Lundgren:

Kaupungin hallintosäännön 69 § mukaan kaupunginhallituksen sekä lautakunnan ja johtokunnan tehtäväalueella tehdyt kuntalaisaloitteet ja niiden johdosta suoritetut toimenpiteet on vietävä tiedoksi asianomaiseen toimielimeen vuosittain helmikuun loppuun mennessä. Toimielin voi samalla päättää, mitkä aloitteista on käsitelty loppuun.

Kaupunginhallituksen on vuosittain maaliskuun loppuun mennessä vietävä valtuuston tiedoksi valtuuston toimivaltaan kuuluvissa asioissa tehdyt kuntalaisaloitteet ja niiden johdosta suoritetut toimenpiteet. Valtuusto voi samalla päättää, mitkä aloitteista on käsitelty loppuun.

Aloitteen tekijälle on ilmoitettava aloitteen vastaanottamisesta sekä aloitetta käsittelevän henkilön yhteystiedot ilman tarpeetonta viivytystä. Toimenpiteistä on ilmoitettava kuuden kuukauden kuluessa aloitteen jättämisestä.

Toimielimen jäsen voi tehdä kokouksen lopuksi kirjallisen aloitteen toimielimen toimivaltaan kuuluvasta asiasta. Aloitetta ei oteta heti käsiteltäväksi, vaan se lähetetään valmisteltavaksi. Vastaus aloitteeseen tulee tuoda toimielimen käsiteltäväksi neljän kuukauden kuluessa.

Valtuutettujen aloitteiden käsittely määräytyy kaupunginvaltuuston työjärjestyksen 5 § mukaisesti. Kaupunginhallituksen on vuosittain helmikuun loppuun mennessä esitettävä valtuustolle luettelo valtuutettujen tekemistä ja kaupunginhallitukselle lähetetyistä aloitteista, joita valtuusto ei edellisen vuoden loppuun mennessä ole lopullisesti käsitellyt.

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusNuorisolautakunta tehtäväalueella ei ole vuoden 2015 aikana tehty kuntalaisaloitteita.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Asian kokouksessa esitteli nuorisopalvelujohtaja Annina Lehtiö-Vainio.