Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Nuorisolautakunta928.01.20166

12165-2015 (112)

Topi Parkkarin oikaisuvaatimus Nuorisopalveluiden Seikkailupuiston tuottajan toimen (vak.nro 404221) täyttämistä koskevassa asiassa

Tiivistelmä: -

Nlk § 9

Nuorisopalvelujohtaja Annina Lehtiö-Vainio ja nuorisopalvelupäällikkö Minna Saarinen 21.1.2016:

 

Tuottajan toimi oli julkisesti haettavana siten, että hakuaika päättyi 21.10.2015. Määräaikaan mennessä toimeen tuli 74 hakemusta. Yksi hakija veti hakemuksensa myöhemmin pois.

 

Nuorisopalvelujohtaja on päätöksellään 2.12.2015 § 20 päättänyt ottaa nuorisopalveluiden tuottajan toimeen (vaknro 404221) kulttuurituottaja (AMK) Minna Heiniön 1.1.2016 alkaen. Oikaisuvaatimuksen jättöaika päättyi 28.12.2015.

 

Liite 1                                  Nuorisopalvelujohtajan päätös 2.12.2015 § 20

 

Topi Parkkari on jättänyt oikaisuvaatimuksen 7.12.2015. Parkkari vaatii päätöksen kumoamista. Parkkari katsoo, että hän on hakijoista ylivoimaisesti paras hakija ja päätös on hänen mukaan monelta kantilta katsottuna täysin virheellinen ja epäoikeudenmukainen.

 

Liite 2                                  Topi Parkkarin oikaisuvaatimus 7.12.2015

 

Asian valmistelussa on kiinnitetty huomiota toimen kelpoisuusvaatimusten täyttymiseen ja toimeen kuuluvien tehtävien hoitamisen kannalta merkityksellisiin asioihin. Hakijoista toimelle vahvistetut kelpoisuusvaatimukset sekä hakuilmoituksessa tehtävän menestykselliselle hoitamiselle edellytetyt taidot ja työkokemukset täytti 17 hakijaa. Näistä haastatteluihin kutsuttiin kahdeksan hakijaa Minna Heiniö, Liisa Laitinen, Miika Neulaniemi, Topi Parkkari, Frida-Maria Pessi, Marjaana Tamminen, Tuukka Tyvelä ja Hanna Uusi-Seppä. Heidän koulutuksensa ja työkokemuksensa katsottiin parhaiten vastaavan tuottajan toimen tehtäväkokonaisuutta.

 

Haastatteluryhmään kuului nuorisopalvelujohtaja Annina Lehtiö-Vainio, tekemällä oppimisen –yksikön esimies koordinaattori Minna Saarinen, hankekoordinaattori Toni Ekroos, joka palasi takaisin Seikkailupuiston toiminnanjohtajan tehtävään 1.1.2016 lukien, ja vapaa-aikatoimialan vs. hallinto- ja henkilöstöpäällikkö Seija Tölkkö. Kaikki haastattelut suoritettiin samalla kokoonpanolla ja saman sisältöisenä. Haastattelujen jälkeen koordinaattori Minna Saarinen valmisteli asian päätöksentekoa varten nuorisopalvelujohtajalle.

 

Tuottajan toimen kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva korkeakoulu- tai opistoasteen tutkinto ja riittävä tehtävään soveltuva työkokemus.

 

Tehtävän menestyksellinen hoitaminen hakuilmoituksen mukaan edellyttää:

 

1.Oma-aloitteisuutta, itseohjautuvuutta, asiakaskohderyhmien tuntemusta, suunnitelmallisuutta, erinomaisia yhteistyötaitoja ja itsenäistä työotetta.

2.Valmiutta prosessimaiseen työskentelyyn ja kehittämistyöhön

3.Esitys- ja tapahtumatoiminnan tuntemusta sekä laajaa verkostoa eri taiteen aloilta

4.Eduksi luetaan vähintään englannin –ja ruotsinkielen taito

 

Koulutus

 

Minna Heiniö on koulutukseltaan kulttuurituottaja. Tutkinto on suoritettu Humanistisessa Ammattikorkeakoulussa.

 

Topi Parkkari on ilmoittanut hakemuksessaan koulutuksekseen teknikko, vaatesuunnittelu. Tutkinto on ilmoituksen mukaan suoritettu Turun Ammatti-instituutissa. Parkkaria on pyydetty täydentämään hakemustaan ja toimittamaan jäljennökset tutkintotodistuksista ja kielitaitotodistuksista. Pyynnöstä huolimatta Parkkari ei ole todistuksia toimittanut.

 

Heiniöllä on kulttuurialan tuottajan ammattikorkeakoulututkinto. Tämä tutkinto antaa Heiniölle paremmat koulutukselliset valmiudet hoitaa tuottajan toimen tehtävää verrattuna Parkkarin koulutukseen.

 

Riittävä tehtävään soveltuva työkokemus ja hakuilmoituksessa ilmoitetut tehtävän menestyksellisen hoitamisen edellytykset

 

Heiniö on toiminut Seikkailupuiston ma. tuottajana ajalla 5.10.2012–31.12.2015. Päävastuualueina Heiniöllä on ollut Seikkailupuiston teatterin ohjelmiston suunnittelu, tapahtumien toteutus sekä viestintä ja markkinointi. Lisäksi tehtäviin on kuulunut toiminnan suunnittelua yhdessä muun henkilökunnan kanssa. Heiniö on toiminut Seikkailupuistossa esimies- ja työnjohtotehtävissä sijaistaessaan toiminnanjohtajaa sekä ollessaan vastuussa kesäajan toiminnan työjärjestelyistä. Heiniö on toiminut nuorisopalveluiden tapahtuma- ja esitystoimintatiimissä ja lisäksi hän on ollut vapaa-aikatoimialan markkinointitiimissä. Edellä mainittujen lisäksi hänellä on tuottajan työkokemusta YleTurun ja SirkusUnionin tehtävistä ja Suomalaisen musiikin päivän koordinoinnista 3 v 9 kk.

 

Parkkari on toiminut Seikkailupuiston toiminnanjohtajan sijaisena ajalla 3.9.2012–31.12.2015 ja Seikkailupuiston tuottajan sijaisena ajalla 22.2.2011–2.9.2012. Tuottajan sijaisena hänen tehtäviinsä on kuulunut Seikkailupuiston ohjelmasisällön suunnittelua, koordinointia ja toteutusta. Lisäksi tehtäviin on kuulunut tiedotusta, markkinointiviestintää sekä yhteistyötä kumppanien kanssa. Edellä olevan lisäksi hänen aikaisemmasta työhistoriasta hakemuksen perusteella tuottajan työhön soveltuvaa työkokemusta kertyy n. 9 vuotta.

 

Sekä Heiniöllä että Parkkarilla täyttyy kelpoisuusvaatimuksena oleva riittävä tehtävään soveltuva työkokemus sekä hakuilmoituksessa mainitut tehtävän menestyksellisen hoitamisen edellytyksien kohdat 1-3.

 

Kielitaito

 

Heiniön kielitaito suomen lisäksi on ruotsi, englanti, espanja sekä italian ja ranskan alkeet. Kielitaidon taso on todennettu opintotodistuksista. 

 

Parkkarin kielitaitoa ei ole todennettu, koska Parkkari ei ole toimittanut todistuksia kielitaidosta.

 

Yhteenveto

 

Toimi on täytetty kokonaisarvion perusteella. Kokonaisarviossa on huomioitu koulutus, aikaisempi työkokemus, kielitaito ja haastattelu.

 

Edellä mainitun kokonaisarvion perusteella kulttuurituottaja (AMK) Minna Heiniö täyttää parhaiten toimen koulutukselliset sekä työkokemukselliset kelpoisuusvaatimukset sekä tehtävän menestyksellisen hoitamisen edellytykset.

 

Valmisteluun ja päätöksentekoon ei ole vaikuttanut hakijoiden sukupuoli eikä hakijoiden ikä. Oikaisuvaatimus tulee hylätä.

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusNuorisolautakunta päättää hylätä Topi Parkkarin tekemän oikaisuvaatimuksen Seikkailupuiston tuottajan toimen (vak.nro 404221) täyttämistä koskevasta nuorisopalvelujohtajan 2.12.2015 § 20 päätöksestä, koska päätös ei ole syntynyt virheellisessä järjestyksessä, nuorisopalvelujohtaja ei ole ylittänyt toimivaltaansa, päätös ei ole muutoinkaan lainvastainen eikä epätarkoituksenmukainen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Parkkarin ja Heiniön hakemusasiakirjat olivat nähtävillä kokouksessa.

Paananen ja Lehtinen poistuivat kokouksesta asian käsittelyn ajaksi.

Jakelu

aoParkkari Topi


Liitteet:

Nlk § 9
Liite 1:Nuorisopalvelujohtajan päätös 2.12.2015 § 20
Liite 2:Topi Parkkarin oikaisuvaatimus 7.12.2015