Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Nuorisolautakunta13809.12.201514

12295-2015 (057)

Turun kaupungin nuorten työpaja Fendarin Vanhan Suurtorin Joulumarkkinoiden myyntituottojen lahjoitus vuonna 2015

Tiivistelmä: -

Nlk § 138

Toiminnanjohtaja Taina Laaksonen:

Turun kaupungin, nuorisopalveluiden nuorten työpaja Fendari on osallistunut noin kymmenen vuoden ajan Vanhan Suurtorin Joulumarkkinoille Suurtorille. Myyntituotot on tilitetty Turun kaupungin tilille tuloina. Vuonna 2015 ajattelimme muuttaa entistä käytäntöä siten, että tämän vuoden markkinatulot lahjoitetaan Fendarin nuorten valitsemalle hyväntekeväisyyskohteelle. Uudella toimintamuodolla kasvatamme nuoria ajattelemaan ja huolehtimaan kanssaihmisistä ja apua tarvitsevista. Samalla nuorten motivaatiota markkinatuotteiden tekemistä ja myyntityötä kohtaan saadaan kasvatettua, kun nuoret ovat itse saaneet vaikuttaa ja osallistua markkinatyöhön näin kokonaisvaltaisesti. Yhden viikonlopun markkinatuotot ovat noin 100-300€ suuruiset.

Nuorten työpaja Fendarin nuoret esittivät seuraavia kohteita markkinatuottojen lahjoituskohteiksi: SPR;n turvapaikanhakijat, Turun eläinsuojeluyhdistys, SETA, Autismiliitton Turun osasto, MLL, Lihastautiliiton Turun osaston nuorisotoiminta, sekä Varsinais-Suomen Muistiyhdistystä (vanhukset kohderyhmänä). Nuoret äänestivät em. ehdokkaista ja valituksi  tuli Turun eläinsuojeluyhdistys  – Åbo Djurskyddsförening ry.

Nuorisopalvelujohtaja Annina Lehtiö-Vainio:

EhdotusTurun kaupungin nuorten työpaja Fendari lahjoittaa VanhanSuurtorin Joulumarkkinatuotot lyhentämättöminä 2015 Turun eläinsuojeluyhdistykselle – Åbo Djurskyddsförening ry:lle, joka on yleishyödyllinen yhdistys.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.