Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Nuorisolautakunta13709.12.201513

8714-2015 (539)

Vastaus jäsen Mäkipään aloitteeseen (nuorisolautakunta 27.8.2015) koskien sateenkaarinuorten hyvinvoinnin edistämistä

Tiivistelmä: -

Nlk § 137

Nuorisopalvelujohtaja Annina Lehtiö-Vainio ja toiminnanjohtaja Anne-Marie Rautiainen:

Jäsen Anna Mäkipää jätti aloitteen sateenkaarinuorten hyvinvoinnin edistämiseksi, toisena allekirjoittajina on jäsen Saska Heino.

Aloitteessa esitetään, että nuortenpalveluissa selvitetään nuorten kanssa työskentelevien työntekijöiden tarve koulutukseen sateenkaarinuorten kohtaamisesta. Lisäksi selvitetään mahdollisuus varmistaa koulutuksen ja perehdytyksen keinoin, että jokaisella nuorten kanssa työskentelevällä työntekijällä on vähintään perustiedot sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuudesta.

Liite 1Mäkipään aloite sateenkaarinuorten hyvinvoinnin edistämiseksi

Nuorisopalveluiden lähiesimiehet ovat 29.9.2015 pidetyssä johtoryhmässä saaneet tehtäväkseen selvittää henkilökunnan koulutustarpeen sateenkaarinuorten kohtaamisesta. Määräaikaan mennessä tuli kaksi myöntävää vastausta. Tämän jälkeen henkilökunnalle tuli mahdollisuus osallistua 30.10.2015 Sinuiksi tuki – ja neuvontapalveluiden järjestämälle Seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuuden luonteva kohtaaminen – koulutukseen. Koulutukseen osallistui 13 Nuorisopalvelujen työntekijää.

Vuoden 2016 koulutussuunnitelmaan on kirjattu ammatillisen osaamisen vahvistamiseksi kaksi koulutustarvetta teemalla: sukupuolen moninaisuus ja sateenkaarinuoren kohtaaminen.

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusEsitän, että Mäkipään aloite merkitään käsitellyksi ja vastauksen aloitteeseen tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.


Liitteet:

Nlk § 137
Liite 1:Mäkipään aloite sateenkaarinuorten hyvinvoinnin edistämiseksi