Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Nuorisolautakunta13409.12.201510

12283-2015 (057)

Sopimus nuorisotyön kehittämisestä ja koordinoinnista ABC Nuorisotoiminta ry:n kanssa ja sopimuspohjainen avustus vuodelle 2016

Tiivistelmä: -

Nlk § 134

Toiminnanjohtaja Pirjo Lehtinen:

”Ohje nuorisolautakunnan avustuksista” (nlk 20.2.2014 § 23) mukaisesti nuorisolautakunta voi myöntää sopimuspohjaista avustusta turkulaiselle nuorisojärjestölle, joka sitoutuu lautakunnan erikseen hyväksymiin tulos – ja kasvatuksellisiin tavoitteisiin.

Nuorisolautakunta on hyväksynyt sopimusasiakirjan ja sopimuspohjaiseen avustukseen liittyvät tehtävät ja toimenpiteet 24.11.2011 § 139.

ABC Nuorisotoiminta ry on hakenut sopimuspohjaista avustusta. Yhdistyksen edustajien kanssa on käyty sopimusneuvottelut 25.8.2015.  

Nuorisojärjestön kanssa tehtävällä sopimuksella tavoitellaan, että nuorisolautakunta vahvistaa järjestön nuorisotoiminnan pitkäjänteisyyttä sekä nuorisotoiminnan kehittymistä laadullisesti ja määrällisesti. Järjestön tavoitteiden ja toiminnan tulee olla yhdensuuntaisia nuorisopalvelujen strategisen sopimuksen kehittämistoimenpiteiden ja nuorisolautakunnan toiminta-ajatuksen kanssa.

Yhdistyksellä on 320 alle 29 – vuotiasta jäsentä. Muita jäseniä on 137.

ABC Nuorisotoiminta ry on vuonna 2003 rekisteröity yhdistys. Yhdistyksellä on käytössään entinen koulukiinteistö Varissuolla Orminkuja 3:ssa. Toiminta perustuu laajaan vapaaehtoistoimijoiden joukkoon. Yhdistyksen toiminnan tavoitteita ovat mm. nuorison luovan toiminnan järjestäminen ja heidän oma aloitteellisuuden tukeminen, syrjäytymisvaaran ehkäisy, sosiaalisen ympäristön parantaminen, persoonallisuuden ja kansalaisaseman muodostaminen sekä terveellisen ja virikkeellisen vapaa-ajan toiminnan järjestäminen.

Nuorisolautakunta on asettanut seuraavat tavoitteet: 

1.    Yhdenvertaisuuden edistäminen 

ABC Nuorisotoiminta ry:n toiminta on avointa kaikille Turussa JA Turun seudulla asuville lapsille ja nuorille ja heidän perheille. Yhdistyksemme toiminta on avoin kaikille jäsenille kansallisuudesta ja uskonnosta riippumatta. Tuemme kunnioittamisen ja tasa-arvon periaatteita. Tämä auttaa ehkäisemään rasismia ja väestön eriarvoistumista.

2.    Osallisuuden lisääminen 

Kaikki tapahtumat, joita järjestetään, ovat avoimia kaikille halukkaille. Olemme myös valmiita osallistumaan muiden järjestämiin tapahtumiin. Nuorilla on mahdollisuus itse suunnitella ja toteuttaa toimintaa, tapahtumia ja hankkeita.

3.    Nuoruuden arvostus 

Meillä on hyvät mahdollisuudet nuoruuden tukemiseen. Tuemme nuorten aktiivista osallistumista ja suomme heille mahdollisuuden oma-aloitteelliseen ja kehittävään toimintaan.

4.    Palvelut ja elämykset 

Tavoitteena on nuorten omaehtoisten ja monipuolisten harrastusmahdollisuuksien turvaaminen. Yhdistys järjestää erittäin monipuolista ja runsasta lasten ja nuorten harrastustoimintaa (mm. musiikin opetus, tanssiryhmät, urheiluharrastukset). Nuoria autetaan myös työllistymään ja löytämään työharjoittelupaikkoja.

Talousarvio 2016

Menot  84 836
Toimintatulot 15 940
Muualta saatavat avustukset 1 000
Arvio avustustarpeesta 68 896

Yhdistyksen toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2016 ovat nähtävänä kokouksessa.

Nuorisopalvelujohtaja Annina Lehtiö-Vainio:

EhdotusNuorisolautakunta päättää solmia toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen nuorisotyön kehittämisestä ja koordinoinnista ABC Nuorisotoiminta ry ry:n kanssa.

Myöntää sopimuspohjaista avustusta ABC Nuorisotoiminta ry:lle 9000 €. Lisäksi nuorisolautakunta päättää, että ABC Nuorisotoiminta yhdistys saa sopimusavustuskumppanina Turun kaupungin nuorisoleirialueille enintään kolme käyttövuoroa vuoden 2016 aikana nuorisopalvelujen määrääminä leiriaikoina, joista sovitaan etukäteen sopimusavustusasioita hoitavan yhteyshenkilön kanssa.

Nuorisolautakunta edellyttää, että järjestö toimii voimassa olevan ”Ohje nuorisolautakunnan avustuksista” mukaan sekä Turun kaupungin ja ABC Nuorisotoiminta ry on ry:n sopimuksen mukaisesti. Avustuksesta puolet maksetaan 20.1.2016 ja loput 16.6.2016.

Lisäksi Nuorisolautakunta päättää, että sopimuksen allekirjoittaa nuorisopalvelujohtaja Annina Lehtiö-Vainio.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.