Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Nuorisolautakunta13309.12.20159

12278-2015 (057)

Sopimus nuorisotyön kehittämisestä ja koordinoinnista Turun vihreät nuoret ja opiskelijat ry:n kanssa ja sopimuspohjainen avustus vuodelle 2016

Tiivistelmä: -

Nlk § 133

Toiminnanjohtaja Pirjo Lehtinen:

”Ohje nuorisolautakunnan avustuksista” (nlk 20.2.2014 § 23) mukaisesti nuorisolautakunta voi myöntää sopimuspohjaista avustusta turkulaiselle nuorisojärjestölle, joka sitoutuu lautakunnan erikseen hyväksymiin tulos – ja kasvatuksellisiin tavoitteisiin.

Nuorisolautakunta on hyväksynyt sopimusasiakirjan ja sopimuspohjaiseen avustukseen liittyvät tehtävät ja toimenpiteet 24.11.2011 § 139.

Turun vihreät nuoret ja opiskelijat ry on hakenut sopimuspohjaista avustusta. Yhdistyksen edustajien kanssa on käyty sopimusneuvottelut 16.11.2015.  

Nuorisojärjestön kanssa tehtävällä sopimuksella tavoitellaan, että nuorisolautakunta vahvistaa järjestön nuorisotoiminnan pitkäjänteisyyttä sekä nuorisotoiminnan kehittymistä laadullisesti ja määrällisesti. Järjestön tavoitteiden ja toiminnan tulee olla yhdensuuntaisia nuorisopalvelujen strategisen sopimuksen kehittämistoimenpiteiden ja nuorisolautakunnan toiminta-ajatuksen kanssa.

Yhdistyksellä on 126 alle 29 – vuotiasta jäsentä. Muita jäseniä on 53.

Turun vihreät nuoret ja opiskelijat ry (Turun ViNO) on poliittinen nuoriso-, opiskelija- ja kansalaisjärjestö. Turun ViNOn toiminta on ympäristöä kunnioittavaa, tasa-arvoista ja suvaitsevaa. Turun ViNO on vihreästi ajattelevien nuorten vaikutuskanava. Järjestö osallistuu aktiivisesti yhteiskunnalliseen keskusteluun ja vaikuttaa päätöksentekoon.

Nuorisolautakunta on asettanut seuraavat tavoitteet: 

1.    Yhdenvertaisuuden edistäminen 

ViNOn tavoite on kehittää edelleen esteettömyyden toteutumista kaikessa toiminnassa ja ottaa huomioon kaikki esteettömyyden osa-alueet. Viestintätiimi kehittää järjestön ulkoista viestintää niin, että se tavoittaisi nuoria mahdollisimman laajasti ja selkeästi, myös tavoittamaan muulla kuin suomen kielellä toimivia. Keskeinen toimintamuoto on jäsenistön kouluttaminen järjestötoimintaan. Yhdenvertaisuusnäkökulma tulee olemaan tärkeä näissä koulutuksissa.

2.    Osallisuuden lisääminen 

ViNO antaa nuorille väylän osallistua poliittiseen päätöksentekoon ja kuulla heidän elämäänsä vaikuttavista poliittisista prosesseista. Osallistetaan nuoria järjestön toimintaan mutta lisäksi järjestetään keskustelutilaisuuksia yhdessä muiden poliittisten järjestöjen kanssa, jotta nuorilla olisi mahdollisuus kuulla asioista laajasti ja monesta näkökulmasta. kehitetään avoimuutta siten, että jokainen jäsen voi toteuttaa itsensä näköistä toimintaa ja saada siihen tukea.

3.    Nuoruuden arvostus 

Yritämme tavoittaa peruskoulussa ja toisen asteen oppilaitoksissa opiskelevia nuoria. Arvostamme nuorten asiantuntijuutta heidän elämäänsä koskevissa asioissa ja annamme heille mahdollisuuden vaikuttaa heitä koskevaan päätöksentekoon, kouluttautua järjestötoimintaan sekä löytää samalla tavoin ajattelevia uusia ystäviä.

4.    Palvelut ja elämykset 

Nuorille suunnattuja palveluja ovat järjestötoiminta ja vaikuttamiskoulutukset ja elämyksinä opintomatkat eläinsuojelukeskukseen ja eduskuntaa sekä virkistys- ja erätaitomatka luonnonsuojelualueelle. Lisäksi nuorille tarjotaan kokemuksia kulttuurien kohtaamisesta.

Talousarvio 2016

Menot  12 450
Toimintatulot 2 050
Muualta saatavat avustukset 500
Arvio avustustarpeesta 9 800

Yhdistyksen toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2016 ovat nähtävänä kokouksessa.

Nuorisopalvelujohtaja Annina Lehtiö-Vainio:

EhdotusNuorisolautakunta päättää solmia toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen nuorisotyön kehittämisestä ja koordinoinnista Turun vihreät nuoret ja opiskelijat ry:n kanssa.

Myöntää sopimuspohjaista avustusta Turun vihreät nuoret ja opiskelijat y:lle 4.500 €.  

Lisäksi nuorisolautakunta päättää, että Turun vihreät nuoret ja opiskelijat yhdistys saa sopimusavustuskumppanina Turun kaupungin nuorisoleirialueille enintään kolme käyttövuoroa vuoden 2016 aikana nuorisopalvelujen määrääminä leiriaikoina, joista sovitaan etukäteen sopimusavustusasioita hoitavan yhteyshenkilön kanssa.

Nuorisolautakunta edellyttää, että järjestö toimii voimassa olevan ”Ohje nuorisolautakunnan avustuksista” mukaan sekä Turun kaupungin ja Turun vihreät nuoret ja opiskelijat ry:n sopimuksen mukaisesti. Avustuksesta puolet maksetaan 20.1.2016 ja loput 16.6.2016.

Lisäksi Nuorisolautakunta päättää, että sopimuksen allekirjoittaa nuorisopalvelujohtaja Annina Lehtiö-Vainio.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Asikainen ilmoitti olevansa esteellinen ja poistui kokouksesta asian käsittelyn ajaksi.

El-Khatibin ehdotus, että avustusta myönnetään 7 200 euroa, raukesi kannatuksen puuttuessa.

Peltosen ehdotus hylkäämisestä raukesi kannatuksen puuttuessa.