Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Nuorisolautakunta12809.12.20154

12257-2015 (057)

Sopimuspohjainen avustus vuodelle 2016 - Turun Partiolaiset - Scouterna i Åbo ry

Tiivistelmä: -

Nlk § 128

Toiminnanjohtaja Pirjo Lehtinen:

Nuorisolautakunta päätti solmia toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen nuorisotyön kehittämisestä ja koordinoinnista Turun Partiolaiset - Scouterna i Åbo ry:n kanssa ja hyväksyi sopimuspohjaisiin avustuksiin liittyvät tehtävät ja toimenpiteet 10.12.2013 § 119. Vuodelle 2015 yhdistykselle myönnettiin 38 000 euron avustus.

Yhdistyksen edustajien kanssa on käyty sopimuksen mukaisesti arviointi- ja kehittämisneuvottelut 1.6.2015 (alustavat suunnitelmat vuodelle 2016) ja 12.11.2015 (kuluvan vuoden toteutumisen arviointi ja vuoden 2016 toiminnan ja talouden suunnitelmat). 

 Alle 29-vuotiaatMuutYhteensä
Jäsenet 7953463
 Määrä kpl (arvio)Osallistujamäärä henkilöä (arvio)Lisätietoja
Tapahtuma- ja isojen tilaisuuksien päiviä3n. 4500paraati, iltanuotio, lippukuntien johtajien tapaaminen
Kerho- ja kurssipäiviä4n. 80Puhutaan partiosta kurssi, PePa-kurssi, rummuttajakurssi
Leirivuorokausia36146+32+27=205Avoimet kesäleirit x 4 ja partiorippikoulu, avoimet päiväleirit
Muuta huomioitavaa,kilpailut   

Nuorisopalvelujen kanssa yhteisten kehittämistoimenpiteiden toiminnot ovat toteutuneet suunnitelmien mukaan mm.

Toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2016

Nuorisopalvelujen kanssa yhteiset kehittämistoimenpiteet toteutuvat mm. seuraavasti:

1.   Yhdenvertaisuuden edistäminen

Toimintaympäristö on turvallinen ja yhteistoimintaa korostava, mutta samalla kullekin ikäkaudelle sopivia haasteita asettava. Partio-ohjelma antaa moninaisia taitoja ja kokemuksia turvalliseen kasvuun. Näitä toteutamme avoimien kesäleirien sekä avoimien päiväleirien kautta.

2.   Osallisuuden lisääminen

Pienryhmätoiminnassa osallistuminen yhteiseen päätöksentekoon ja toiminnan toteuttamiseen korostuu. Partiossa tuetaan nuorten osallisuutta ja ottamaan omaa vastuuta omasta elämästään, päätöksistä ja toisaalta niiden seurauksia tulee korostaa heille. Vastuullisuutta harjoitellaan ja lisätään pikkuhiljaa antamalla nuoren itse pohtia, miten hän voi hoitaa omia asioitaan tai muuttaa epäkohtia. Opittuaan huolehtimaan itsestään, nuori voi opetella vastuunkantoa myös toisista, joka on partion yksi kasvatuksen kulmakiviä.

3.   Nuorten arvostus

Partion nousujohteinen ohjelma antaa mahdollisuuksia tehdä ja kokeilla erilaisia asioita sekä ottaa vastuuta omasta ja oman ryhmän ja lippukunnan toiminnasta. Kunkin nuoren kohdalla itsenäistymisprosessi alkaa omassa aikataulussaan, mutta tarve itsenäistyä, päättää ja osata itse on jokaisella nuorella jossain vaiheessa. Partiossa tähän on vastattu toiminnan kautta, sillä nuoret ohjaajat saavat tehtäviinsä tarvittavan koulutuksen ja aikuisten tuen.

Nuoruus on ikä, jolloin opetellaan harkintakykyä. Partiossa nuorella on ”oikeus epäonnistua” tai tehdä vääriä ratkaisuja.

4.   Palvelukset ja elämykset

Toimintaympäristö on turvallinen ja yhteistoimintaa korostava, mutta samalla kullekin ikäkaudelle sopivia haasteita asettava. Avoimia kesäleirejä ja avoimia päiväleirejä toteuttaminen tarjoaa lapsille mahdollisuuden turvalliseen, kehittävään ja mielenkiintoiseen leiriviikkoon.

5.   Erityistä huomioitavaa

Pyölinranta Harvaluoto on tulevan kesän leiripaikkana. Leirejä on tulossa 4 viikon mittaista leiriä ja leiriläisiä otetaan yhteensä n. 200 lasta. Lisäksi Hirvensalon nuorisotalolla pidetään 2 viikon mittaista päiväleiriä, joihin mahtuu yhteensä n. 25 lasta.  Kesäleirien mainos julkaistaan mm. Kivakesä-esitteessä, joka jaetaan kaikille turkulaisille alakoululaisille. Turun partiolaiset olivat mukana järjestöyhteistyönä tuotetussa kivakesäretkitoiminnassa. Kivakesäretkitoiminta oli suunnattu alakouluikäisille lapsille ja heidän perheilleen.

Talousarvio 2016

Menot 87 250 €
Toimintatulot 47 250 €
Muualta saatavat avustukset  
Arvio avustustarpeesta 40 000 €

Nuorisopalvelujohtaja Annina Lehtiö-Vainio:

EhdotusNuorisolautakunta päättää myöntää Turun Partiolaiset - Scouterna i Åbo ry:lle vuodelle 2016 sopimuspohjaista avustusta 38 000 euroa.

Lisäksi nuorisolautakunta päättää, että Turun Partiolaiset – Scouterna i Åbo yhdistys saa sopimusavustuskumppanina Turun kaupungin nuorisoleirialueille enintään kolme käyttövuoroa vuoden 2016 aikana nuorisopalvelujen määrääminä leiriaikoina, joista sovitaan etukäteen sopimusavustusasioita hoitavan yhteyshenkilön kanssa.

Nuorisolautakunta edellyttää, että Turun Partiolaiset - Scouterna i Åbo ry – yhdistys toimii voimassa olevan nuorisolautakunnan ”Ohje nuorisolautakunnan avustuksista” sekä Turun

PäätösEhdotus hyväksyttiin.