Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Nuorisolautakunta12709.12.20153

12246-2015 (057)

Sopimuspohjainen avustus vuodelle 2016 - Turun sosialidemokraattiset Nuoret ry

Tiivistelmä: -

Nlk § 127

Toiminnanjohtaja Pirjo Lehtinen:

 

Nuorisolautakunta hyväksyi sopimuspohjaisen avustuksen sopimusasiakirjan ja sopimuspohjaisiin avustuksiin liittyvät tehtävät ja toimenpiteet 24.11.2011 § 139. Nuorisolautakunta päätti 29.2.2012 § 21 solmia toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen nuorisotyön kehittämisestä ja koordinoinnista Turun Sosialidemokraattiset Nuoret ry:n kanssa. Vuodelle 2015 yhdistykselle myönnettiin 20 000 €:n avustus.

 

Yhdistyksen edustajan kanssa on käyty sopimuksen mukaisesti arviointi- ja kehittämisneuvottelut 2.6.2015 (alustavat suunnitelmat vuodelle 2016) ja 17.11.2015 (kuluvan vuoden toteutumisen arviointi ja vuoden 2016 toiminnan ja talouden suunnitelmat).

 

Arvio kuluvan vuoden 2015 toteutumisesta

 

 

alle 29-vuotiaat

Muut

Yhteensä

Jäsenet

205

50

255

 

 

Määrä kpl (arvio)

Osallistujamäärä henkilöä (arvio)

Lisätietoja

Tapahtuma- ja isojen tilaisuuksien päiviä

15

400

 

Kerho- ja kurssipäiviä

10

350

 

Leirivuorokausia

2

10

Kesäleirillä myös koulutustilaisuus

Muuta huomioitavaa, kilpailut

 

 

 

 

Nuorisopalvelujen kanssa yhteisten kehittämistoimenpiteiden toiminnot ovat toteutuneet suunnitelmien mukaan mm.

 

-Yhdistyksen toiminta on pidetty pääasiassa maksuttomana jäsenille, eikä yhdistyksellä ole jäsenmaksua. Tapahtumat on pidetty aina mahdollisuuksien mukaan helposti saavutettavassa paikassa. Kaikissa tapahtumissa pidetään osallistumisen kynnys matalana.

-Turun demarinuoret on osallistanut jäseniään yhteistyötahojen toimintaan sekä kunnalliseen päätöksentekoon. Huomioimme poliittisen aspektin ohella myös merkittävästi nuorten osallistamisen kulttuuriin, liikuntaan ja muihin nuorten elämänlaatua parantavaan toimintaan.

-Yhdistys on tehnyt myös mittavaa yhteistyötä muiden nuorisojärjestöjen kanssa.

-Yhdistys neuvoo myös jäsenistöään muiden kansalaisjärjestöjen ja oman kattojärjestömme toiminnan suhteen.

-DemArt ja DemSport – toiminnoissa nuorilla on mahdollisuus osallistua kulttuuritilaisuuksiin tai harrastaa liikuntaa. Toiminnat ovat vakiintuneet ja keränneet paljon osallistujia, tilaisuudet ovat pääsääntöisesti maksuttomia ja avoimia kaikille

 

Toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2016

 

Nuorisopalvelujen kanssa yhteiset kehittämistoimenpiteet toteutuvat mm. seuraavasti:

 

1.Yhdenvertaisuuden edistäminen

 

Toiminta on pääasiassa maksutonta, eikä yhdistyksellä ole jäsenmaksua, näin edistämme jokaisen jäsenen yhdenvertaista mahdollisuutta osallistua toimintaan. Tilaisuuksia mainostetaan laajasti nuorisolle ja järjestämme toimintamme nuorison kannalta hyvin saavutettavissa paikoissa. Kuukausittaiset kokouksemme ovat jäsenistölle avoimia. Tilaisuuksissa otetaan huomioon esteettömyys ja matalan kynnys osallistumiselle. Toiminnassamme ei suvaita syrjintää tai kiusaamista.

 

2.Osallisuuden lisääminen

 

Turun Demarinuoret lisäävät turkulaisten nuorten yhteiskunnallista osaamista ja osallistumista ja opastamme nuoria tutustumaan päätöksentekoon ja päätöksien tekijöihin. Järjestämme paneeleita, koulutustilaisuuksia ja keskustelutilaisuuksia tavoitteena osallisuuden lisääminen ja nuorten mielenkiinnon lisääminen yhteiskunnallisia asioita kohtaan. Osallistaminen ei rajoitu päätöksentekoon, vaan järjestämme tapahtumia nuorten kokonaisvaltaisen yhteiskunnallisen osallistamisen eduksi, mm. kulttuuritapahtumia (DemArt) ja liikuntatapahtumia (DemSport). Edistämme myös nuorten osallistumista laajasti muiden kansalaisjärjestöjen toimintaan.

 

3.Nuorten arvostus

 

Toiminnassamme korostamme nuorison merkitystä yhteiskunnan ja yhdistyksemme täysimääräisinä jäseninä. Toimintamme perustuu nuorten toiveisiin ja tarpeisiin, yhdistyksen päättävät jäsenet ovat yhdistyksen nuoret jäsenet ja markkinoimme toimintaamme juuri Turun nuorille. Teemme laajasti yhteistyötä muiden nuorisojärjestöjen kanssa.

 

4. Palvelukset ja elämykset

 

Tarjoamme helposti lähestyttäviä palveluita jäsenistöllemme ja markkinoimme palveluita jäsenyydestä kiinnostuneille. Innostamme myös jäseniämme osallistumaan kansallisten ja kansainvälisten nuorisojärjestöjen tapahtumiin, kuten Demarinuorten kesätapahtumiin ja Euroopan demarinuorten kesätapahtumaan.

 

Erityistä huomioitavaa

 

Yhteisissä neuvotteluissa on korostettu Nuorisopalvelujen ja Sos.dem.Nuorten hyvän yhteistyön jatkumista. Vaikka yhdistyksessä on ollut henkilövaihdoksia on toiminta vakautettu ja toimintaa jatketaan hyväksi havaittujen toimintojen osalta sekä keskitytään järjestölliseen kehittämiseen ja nuorten potentiaalisten jäsenten aktivoitiin.

 

Talousarvio 2016

 

Menot

41 500

Toimintatulot

13 500

Muualta saatavat avustukset

2 500

Arvio avustustarpeesta

20 000

 

Nuorisopalvelujohtaja Annina Lehtiö-Vainio:

EhdotusNuorisolautakunta päättää myöntää Turun Sosialidemokraattiset Nuoret ry:lle vuodelle 2016 sopimuspohjaista avustusta 20 000 euroa.

Lisäksi nuorisolautakunta päättää, että Turun Sosialidemokraattiset Nuoret ry saa sopimusavustuskumppanina Turun kaupungin nuorisoleirialueille enintään kolme käyttövuoroa vuoden 2016 aikana nuorisopalvelujen määrääminä leiriaikoina, joista sovitaan etukäteen sopimusavustusasioita hoitavan yhteyshenkilön kanssa.

Nuorisolautakunta edellyttää, että Turun Sosialidemokraattiset Nuoret ry toimii voimassa olevan nuorisolautakunnan ”Ohje nuorisolautakunnan avustuksista” mukaan sekä Turun kaupungin ja Turun Sosialidemokraattiset Nuoret ry:n sopimuksen mukaisesti. Avustuksesta puolet maksetaan 20.1.2016 ja loput 16.6.2016.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Saarinen ilmoitti olevansa esteellinen ja poistui kokouksesta asian käsittelyn ajaksi.