Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Nuorisolautakunta11329.10.2015

10960-2015 (539)

Aloite koskien Ruotsinkielistä nuorisotilaa Zabadakia

Tiivistelmä: -

Nlk § 113

Zabadak

 

Ruotsinkielinen nuorisotila Zabadak on jo muutettu monta kertaa paikasta toiseen. Zabadak muutti vartiovuorenkadulle viime syksynä ja toiminta ei ole ollut toimivaa tässä tilassa. Yksi syy tähän on että toiminta vartiovuorenkadulla voidaan vasta aloittaa kl 17 jälkeen kun iltapäiväkerholaiset ovat lähteneet kotiin.

 

Koko konsepti että nuorten pitäisi olla samoissa tiloissa kuin iltapäiväkerholaiset ei ole houkutteleva ja myöhä kellonaika ei helpota asiaa. Tämän takia rupesin etsiskelemään parempaa toimitilaa ja muita ratkaisuja. Turun säännöt siitä, että toiminta pitää ensisijaisesti olla Turun omissa tiloissa, ei tehnyt etsinnästä helpompaa. Viikkojen etsiskelyiden jälkeen kävi ilmi että Vimmassa olisi 4 kerroksessa tyhjä tila mikä sopisi mainiosti Zabadakin ruotsinkieliseen toimintaan.

 

Tästä vaihtoehdosta ja tarjouksesta ei oltu ensin aivan innoissaan puolueessa mutta keskustelujen jälkeen sovimme että tämä on hyvä mahdollisuus Zabadakille päästä takaisin toimintaan ja vielä aivan keskustassa.

 

Tässä aloitteessa haluan korostaa pari asiaa, nyt kun ruotsinkielinen nuorisotoiminta Zabadak muutetaan Vimman tiloihin. Zabadakilla pitää olla ruotsinkieliset ajat jotka on suunnattu ruotsinkieliselle nuorisotoiminnalle. Zabadakin henkilöstö on osattava hyvää ruotsia sekä suomea, että he pystyvät kommunikoimaan sekä suomenkielisten että ruotsinkielisten nuorten kanssa. Toiminnan alkuvaiheessa henkilöstön on oltava aktiivisesti yhteydessä kouluihin sekä ruotsinkielisten nuorten kanssa niin että nuoret saavat olla mukana Zabadaktilan sisustamisessa. Zabadakin henkilöstö on oltava motivoituneita ja valmiina aloittamaan ruotsinkielisen nuorisotoiminnan uudessa tilassa mahdollisimman pian, ja he tekevät työnsä huolelliseesti ja muistavat ruotsinkielisten näkökulman toiminnan suunnittelussa.

Lopuksi pyydän että nuorisolautakunta saisi jatkossa säännöllisesti informaatiota Zabadakin toiminnasta.

PäätösAloite päätettiin lähettää valmisteltavaksi.

Jakelu

tpvSaarinen Minna