Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Nuorisolautakunta10729.10.20156

10727-2015 (539)

Turun kaupungin nuorisotyön 70 -vuotta juhlavuoden valmistelu

Tiivistelmä: -

Nlk § 107

Toiminnanjohtaja Taina Laaksonen:

Vuosi 2016 on nuorisotyön juhlavuosi Turussa, kun kaupunkimme nuorisotyö täyttää 70 vuotta. Tavoitteena vuonna 2016 on, että nuorisotyö näkyy ja kuuluu Turun kaupunkikuvassa mahdollisimman paljon ja kuuluvasti. Juhlavuottaan viettävät 2016 myös Turku Bandstand 20 v. ja Nuorten Taide- ja toimintatalo Vimma 10 v.

Nuorisotyön juhlavuoden valmisteluiden vaihe lokakuussa 2015:

Juhlavuoden suunnitteluryhmä on perustettu ja siihen on nimetty Heidi Pyhälahti, Virpi Sojakka, Mirja Teräs, Jyri Träskelin ja Taina Laaksonen. Nuorisolautakunnan edustajia juhlavuoden suunnitteluryhmässä ovat Saska Heino, Matilda Karlsson ja Samuli Shintami.

Juhlaseminaari pidetään 27.10.2016 Vimmassa. Juhlaseminaarin ohjelma muotoutuu vielä, mutta varmistettuja puhujia ovat;

Tilaisuudessa nähdään nuorisotyöstä kuvakavalkaadi ”Mistä lähdetty, mihin tultu”

Toiminnalliset tapahtumat

Nuorisopalvelut ovat tehneet juhlavuoden tapahtumista suunnitelman, jonka toteuttamiseen osallistuvat kaikki nuorisopalveluiden yksiköt, prosessit, toimintapaikat ja palvelut. Jokaiselle kuukaudelle on suunniteltu ohjelmaa; osa on pienempiä tapahtumia, osa taas isoja ja laajoja tilaisuuksia lisäksi on alueellisia tapahtumia,.

Oheismateriaali 1Nuorisotyön juhlavuoden tapahtumakalenteri

Juhlavuoden seinäkalenteri

Juhlavuoden seinäkalenteri ”Nuorisotyö Turussa 70 vuotta” on tekeillä ja se on suunnattu sidosryhmille. Kalenterin koko on A4. Kalenteri esittelee kuvin nuorisopalvelujen toimintaa ja turkulaisia nuoria mm. nuorisotaloilla. Mukana on kuvia nykyisistä toiminnoista mutta myös vanhoja kuvia vuosikymmenten varrelta. Kalenteripäivissä on mainittu juhlavuoteen liittyvät tärkeät päivämäärät pääpiirteittäin; tapahtumat ja juhlapäivät. Kalenterin loppuun tulee lyhyt nuortenpalvelujen esittely tekstinä.

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusNuorisolautakunta päättää merkitä asian tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Esittelijänä toimi nuorisopalvelujohtaja Annina Lehtiö-Vainio.