Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Nuorisolautakunta10629.10.20155

6062-2015 (057)

Vuoden 2014 nuorisotoiminnan tukemiseen myönnettyjen avustusten käytön valvonta

Tiivistelmä:

Nuorisolautakunta valvoo, Ohje nuorisolautakunnan avustuksista, (Nlk 20.2.2014 § 23) noudattamista. Nuorisolautakunta tarkistaa vuosittain viiden toiminta-avustusta saaneen yhdistyksen, jotka valitaan arvalla, tilit sekä tarvittaessa muiden yhdistysten tilit niin päättäessään.

Nlk § 106

Toiminnanjohtaja Pirjo Lehtinen:

Nuorisolautakunta päätti 4.6.2015 § 68, että nuorisotoiminta-avustuksia saaneista yhdistyksistä vuodelta 2014 tarkistetaan seuraavien nuorisolautakunnan arpomien yhdistysten tilit: Turun Kanava Nuoriso ry, Turun Vesaiset ry, Keskustanuorten Turun aluejärjestö ry, Nuorten muslimien foorumi ry ja Partiotyttölippukunta Toivon Erätytöt.

Samalla lautakunta oikeutti nimeämänsä avustustyöryhmän suorittamaan tilien tarkastuksen ja raportoimaan tarkastuksesta lautakunnalle.

Lautakunnan nimeämä avustustyöryhmä suoritti arvottujen yhdistysten asiakirjojen tarkastukset 6.10.2015. Tarkastuksessa kiinnitettiin huomiota siihen, että myönnetyt avustukset on käytetty sellaiseen toimintaan, johon nuorisolautakunta on ne myöntänyt ja avustukset on tarvittu kyseisen toiminnan rahoittamiseen.

Ohje nuorisolautakunnan avustuksista todetaan seuraavaa; ”Nuorisolautakunta pitää lähtökohtanaan, että avustuksella tuetaan, ei kateta koko toimintaa. Jokaisella avustettavalla järjestöllä ja toimintaryhmällä pitää olla omaa varainhankintaa toimintojensa toteuttamiseksi. Lautakunnan myöntämät avustukset saavat yhteensä olla enintään 80 % yhdistyksen tai toimintaryhmän kokonaiskuluista. Lautakunnalla on oikeus periä takaisin avustuserä, joka ylittää edellä mainitun rajan”.

Tarkastuksessa todettiin, että Turun Kanava Nuoriso ry, Turun Vesaiset ry, Nuorten muslimien foorumi ry ja Partiotyttölippukunta Toivon Erätytöt yhdistysten avustukset oli käytetty nuorisolautakunnan avustuspäätösten mukaiseen toimintaan ja yhdistysten kokonaiskulut ja avustukset olivat nuorisolautakunnan ohjeen mukaisessa suhteessa.

Keskustanuorten Turun aluejärjestö ry:n talouden osalta todettiin, että myönnetty avustus ylittää 80% rajan, jolloin takaisinperintä ylittävältä osuudelta annetaan nuorisopalvelujen tehtäväksi.

Toimialajohtaja Minna Sartes

EhdotusNuorisolautakunta päättää todeta 6.10.2015 suoritetun tarkastuksen asianmukaisesti toteutetuksi Turun Kanava Nuoriso ry, Turun Vesaiset ry, Keskustanuorten Turun aluejärjestö ry, Nuorten muslimien foorumi ry ja Partiotyttölippukunta Toivon Erätytöt yhdistysten osalta ja antaa nuorisopalvelujen tehtäväksi periä takaisin Keskustanuorten Turun aluejärjestö ry:ltä avustuksen osuus, joka ylittää 80% kokonaiskuluista.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Esittelijänä toimi nuorisopalvelujohtaja Annina Lehtiö-Vainio.

Jakelu

aoKeskustanuorten Turun alue järjestö
aoNuorten Muslimien Foorumi ry
aopartiotyttölippukunta Toivon Erätytöt
aoTurun Kanava Nuoriso ry
aoTurun Vesaiset ry
tpvAhola Kaija
tpvLaakso Sanna
tpvMamia Annele
tpvMäki-Salminen Miia
tpvMäkynen Ilkka
tpvSaarinen Leena
tpvSlipic Sanda
tpvTakomo Terhi