Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Nuorisolautakunta7727.08.20156

3676-2015 (041)

Osavuosikatsaus 2/2015 Toiminnan ja talouden seuranta- ja ennustetiedot

Tiivistelmä: -

Nlk § 77

Talouspäällikkö Ilkka Mäkynen 20.8.2015:

 

Kaupunginvaltuusto on vuoden 2015 talousarvion noudattamista koskevien määräysten yhteydessä päättänyt toiminnan ja talouden kehittymisen raportoinnista. Toinen osavuosikatsaus laaditaan raportointijaksolta 1.1.–30.6.2015. Osavuosikatsaus sisältää toiminnan ja talouden katsauksen sekä ennusteen toiminnallisten, taloudellisten ja henkilöstötavoitteiden toteutumisesta. Toisen osavuosikatsauksen yhteydessä kaupunginhallitukselle raportoidaan strategisissa sopimuksissa vahvistettujen strategisten tavoitteiden toteutuminen sekä tiliryhmätasoisten taloudellisen tavoitteiden toteutuminen. Strategisiin sopimuksiin sisältyvät tiedoksi annettavat tunnusluvut raportoidaan tilinpäätöksen yhteydessä. Kaupungin yhteiset henkilöstön hyvinvointi ja työelämän laatuun liittyvät tavoitteet raportoidaan Henkilöstö voimavarana -ohjelman seurannan yhteydessä.

 

Osavuosikatsauksen yhteydessä esitetään talousarviomuutokset niistä projekteista ja hankkeista, jotka eivät sisälly kaupunginvaltuuston vahvistamaan vuoden 2015 talousarvioon tai joista talousarvioon sisältyy vain omarahoitusosuus (eli budjetoitu nettomääräisenä). Talousarviomuutoksina esitetään projektien/hankkeiden bruttomenot, bruttotulot ja toimintakate. Talousarviomuutos käsitellään ao. toimielimessä, joka esittää talousarvionmuutoksen kaupunginhallituksen esitettäväksi edelleen kaupunginvaltuustolle.

 

Vapaa-aikatoimialalla nettokäyttömenojen ennustetaan alittuvan talousarvioon nähden 83 000 eurolla ja investoinnit 17 000 eurolla.

 

 

 

 

 

Strategisen sopimuksen toteutuminen

Vapaa-aikatoimialan yhteinen strateginen sopimus.

 

Liite 1                                  Vapaa-aikatoimialan osavuosikatsaus 2, strategisten ja muiden sitovien tavoitteiden seuranta

Operatiivisten sopimusten toteutuminen

 

Palvelualuekohtaiset operatiiviset sopimukset raportoidaan samassa yhteydessä.

 

Liite 2                                  Nuorisopalvelujen operatiivisen sopimuksen toteuma 2015

 

Taloudellisten tavoitteiden toteutuminen

 

Liite 3                                  Talousarvion toinen toteutumisennuste 2015, määrärahat ja tuloerät

 

Nuorisopalvelujohtaja Annina Lehtiö-Vainio:

 

Nuorisolautakunnan painopisteet vuonna 2015 ovat: yhdenvertaisuuden edistäminen, osallisuuden lisääminen, nuoruuden arvostus, monitoimitilat sekä palvelut ja elämykset. Operatiiviset tavoitteet on johdettu painopisteistä ja niitä on toteutettu suunnitelmien mukaan.

 

Ulkopuolista rahoitusta on haettu aktiivisesti ja sitä tullaan saamaan viime vuotta enemmän, joten uudistamisohjelman tavoite toteutuu. Nuorisopalveluiden organisaatiota ja toimintatapaa on uudistettu vuoden 2015 aikana prosessimaiseksi uudistamisohjelman mukaisesti. Tärkeimpiä toiminnallisia muutoksia ovat olleet mm. operatiiviset pilotit: ympäri kaupunkia kiertävä nuorisopalveluiden auto, ”Nuokkaribiili”, Turun taidekolmiot ja niiden elävöittäminen pienimuotoisilla tapahtumilla sekä Hansan Pop Up –nuorisotila sekä digitaalinen nuorisotyö. Lisäksi yhteistyötä järjestöjen kanssa on lisätty. Toiminnallisten muutosten yhteinen nimittäjä on ollut palveluiden vieminen lähemmäs asiakkaita eli nuoria. Uudella toimintamallilla on tavoitettu uusia asiakkaita eli nuoria, jotka eivät aikaisemmin ole käyttäneet nuorisotalojen palveluita. Kokonaiskäyntikerrat ovat ensimmäisellä puolivuotiskaudella kasvaneet verrattuna viime vuoden toteutumaan samana ajankohtana.

 

Talouden ennustetaan toteutuvan talousarvion mukaisesti. Työvoima toteutuu tavoitteen mukaisesti, koska 11 henkilötyövuotta on rahoitettu sataprosenttisella ulkopuolisella rahoituksella (Rock Academy 1, Fendari 5 ja Etsivät 5). Kesäkuun loppuun mennessä työvoiman käyttö ilman ulkoisen rahoituksen henkilötyövuosia oli 98,7, kun tavoite on 107,5.

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusNuorisolautakunta merkitsee asian tiedokseen ja päättää esittää kaupunginhallitukselle edelleen kaupunginvaltuustolle esitettäväksi, talousarviomuutoksena valtuuston hyväksymään talousarvioon 2015 kuulumattomia projekti- ja hankerahoituksia seuraavasti:

Toimintatuotot                     3 762,32 euroa

Toimintakulut                      3 762,32 euroa

Toimintakate                       0

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

esiKaupunginhallitus


Liitteet:

Nlk § 77
Liite 1:Vapaa-aikatoimialan osavuosikatsaus 2, strategisten ja muiden sitovien tavoitteiden seuranta
Liite 2:Nuorisopalvelujen operatiivisen sopimuksen toteuma 2015
Liite 3:Talousarvion toinen toteutumisennuste 2015, määrärahat ja tuloerät