Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Nuorisolautakunta7527.08.20154

8511-2015 (539)

Nuorisopalvelut mukaan Kimmoke rannekkeeseen

Tiivistelmä: -

Nlk § 75

Nuorisopalvelujohtaja Annina Lehtiö-Vainio ja toiminnanjohtaja Minna Saarinen:

 

Kimmoke -ranneke on vapaa-aikatoimialan liikuntapalveluiden vuonna 2013 kehittämä tuote, jossa myös vapaa-aikatoimialan muut palvelualueet mm. museo ja orkesteri ovat jo mukana tarjoten erilaisia etuja rannekkeen lunastaneille. Kimmokkeen tavoitteena on aktivoida ja vahvistaa tukea tarvitsevia turkulaisia erilaisiin vapaa-ajan harrastusmahdollisuuksiin.

 

Kimmoke –rannekkeen voi hankkia esittämällä myönteisen päätöksen tai enintään kuukauden vanhan maksuilmoituksen Kelan työkyvyttömyyseläkkeestä (maksetaan kansaneläkkeenä 16–64-vuotiaille), työmarkkinatuesta, peruspäivärahasta, kuntoutustuesta, kotoutumistuesta tai kaupungin sosiaalityön palveluiden myöntämästä ja voimassaolevasta perustoimeentulotukipäätöksestä. Rannekkeen hinta: 39 € / puolivuotta (+ 8 € rannekemaksu ensimmäisen ostokerran yhteydessä). Rannekkeen sisältämät edut sisältyvät rannekkeen hintaan.

 

Kimmoke-rannekkeella voi harrastaa omatoimisesti liikuntaa kaupungin uimahalleissa ja kuntosaleilla sekä liikkua tietyissä liikuntaryhmissä ja oppia kuntosaliharjoittelun perusteet. Lisäksi rannekkeella voi nauttia tietyistä kulttuurietuuksista kaupungin kulttuurilaitoksissa sekä vastaanottaa tekstiviestikutsuja kulttuuri- ja urheiluelämyksiin. Kimmokerannekkeen harrastustarjonnalla pyritään myös lisäämään ihmisten henkistä ja fyysistä hyvinvointia. Lisätietoja http://www.turku.fi/kimmoke

 

Kimmoke-rannekkeen kohderyhmään kuuluu myös turkulaisia alle 29-vuotiaita nuoria ja lapsiperheitä. Nuorille Kimmokkeen käyttäjille on tärkeää tarjota hyvien liikunta- ja kulttuuriharrastusmahdollisuuksien lisäksi myös nuorisopalvelujen tuottamia vapaa-ajan palveluja, jotka soveltuvat perheille ja nuorille aikuisille.

 

Nuorisopalvelut esittää, että alla lueteltujen palvelujen osalta tarjotaan ilmainen sisäänpääsy Kimmokerannekkeen lunastaneille:

 

Nuorten taide- ja toimintatalo Vimma, Turku Rock Academy (TRA) ja Turku Bandstand (TBS):

-maksuton sisäänpääsy TBS alku- ja välieriin sekä TBS junioriin

-5 x maksuton käyntikerta/vuosi materiaaleineen Vimman Avoimet taidepajat –toimintaan

-tekstiviestimarkkinointi TRA klinikoista

 

Skeittihalli Cube:

-5 x maksuton sisäänpääsy, sisältäen välinevuokran

 

Seikkailupuisto:

-maksuttomat esitykset Seikkailupuiston teatterissa.

 

Edellä mainitut edut saa esittämällä Kimmoke -rannekkeen. Jatkossa on tarkoituksenmukaista, että muutoksista Kimmoke-rannekkeen palveluntarjontaan päättää nuorisopalvelujohtaja.

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusNuorisolautakunta päättää, että nuorisopalvelut liittyy Kimmoke-rannekkeen palveluntarjoajiin ja, että palveluihin liitetään esityksen mukaiset palvelutuotteet. Lisäksi nuorisolautakunta oikeuttaa nuorisopalvelujohtajan päättämään nuorisopalvelujen Kimmoke-ranneke-etuihin myöhemmin tehtävistä muutoksista.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedVapaa-aikatoimiala, liikuntapalvelut
tiedArnivaara Katri
tpvSaarinen Minna