Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Nuorisolautakunta5221.05.20153

5516-2015 (532)

Hansan Pop up - nuorisotila

Tiivistelmä: -

Nlk § 52

Toiminnanjohtaja Tatu Moisio:

Taustaa

Kauppakeskus Hansan vartijoiden esimies on ottanut yhteyttä Turun kaupungin vapaa-aikatoimialan nuorisopalveluihin ja kysynyt nuorisopalveluiden mahdollisuutta toteuttaa Pop up-nuorisotila Hansassa. Vartijat kokevat tarvetta nuorison omalle tilalle. Keskustan alueella ei ole nuorisopalveluiden järjestämää ja ylläpitämää avointa nuorisotalo/-tilatoimintaa. Vartijoiden esimies luvannut hoitaa yhteydenpidon ja neuvottelut Hansan kauppiaiden suuntaan.

Tila

Pop up-nuorisotila on jokin Hansassa tyhjillään oleva myymälä. Nuorisopalvelut ei sitoudu maksamaan tilasta vuokraa, eikä erillistä vuokrasopimusta tehdä. Nuorisopalvelut sitoutuu maksamaan Pop up-nuorisotilan toiminta-ajalta tilan sähkölaskut. Erillistä sähkösopimusta ei tehdä.

Kohderyhmä

Pop up -nuorisotilan palvelut on suunnattu 13 - 18-vuotiaille nuorille. Tilaan pääsyyn ei vaadita seutukunnallista nuorisokorttia, mutta lomakkeita kortin saamiseksi on Pop up- nuorisotilasta saatavilla.

Toimintamuodot

Pop up -nuorisotilassa nuorilla on mahdollisuus kohdata ammattitaitoinen nuorisotyöntekijä; turvallinen aikuinen, keskustelukumppani sekä saada tarvittaessa palveluohjausta. Yhtenä toimintamuotona pyritään tuottamaan esittelytyyppisiä teemapäiviä Vapaa-aikatoimialan palveluista. Toiminnalliset aktiviteetit joita tilasta löytyy ovat lautapelit, mahdollisesti Playstation sekä kahvinjuonti syvällisten keskusteluiden lomassa. Mahdollisesti voisi myös tilata Pop up -nuokkaribiilin kävelykadulle, Kristiinankadulle tai Puolalan puistoon pihapelikamoineen.Tila on päihteetön. Päihtyneenä ei pääse sisälle. Paikalla olisi aina 2-3 nuorisotyöntekijää.

Henkilöstöresurssit ja toiminta-aika

Henkilöstöresurssit koostuvat lähipalvelujen henkilöstöstä, johon nuorisopalvelujen organisaatiomuutoksessa siirrettiin vakansseja nuorisopalvelujen ohjaus ja tuki -yksiköstä.

kesäkuu

ma-to            klo 10.00–18.00/12.00–20.00

pe                  klo 13.00–21.00

Tavoite

Tavoitteena on rakentaa luottamusta ja yhteistyötä nuorten, eri viranomaisten sekä kaupallisten toimijoiden välillä. Nuorille tarjotaan tila, jossa voi oleilla kavereiden kanssa Turun keskeisellä paikalla ammattitaitoisen aikuisen läsnä ollessa. Paikalla olisi myös kahvitarjoilua sekä mahdollisesti jotain pientä purtavaa. Pyrkimyksenä on saada nuoret kunnioittamaan heille tarjottua uutta ”omaa” tilaa.

Nuorisopalvelujohtaja Annina Lehtiö-Vainio:

EhdotusNuorisolautakunta päättää hyväksyä esityksen mukaisen Pop up-nuorisotilan järjestämisen kauppakeskus Hansaan 1.6.- 30.6.2015. Nuorisopalvelut ei sitoudu maksamaan toimitilasta vuokraa, erillistä vuokrasopimusta ei laadita. Nuorisopalvelut sitoutuu maksamaan toiminta-ajaltaan aiheutuvat sähkölaskut. Hansan Pop up-nuorisotilan henkilöstöresurssit katetaan lähipalvelutoiminnan henkilöstöllä.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedTurun Hansakortteli Oy