Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Nuorisolautakunta5421.05.20155

766-2015 (057)

Toiminta-avustukset vuodelle 2015 ja avustusmäärärahan siirto

Tiivistelmä:

Nuorisolautakunnan talousarviossa on vuodelle 2015 varattu avustuksiin 300 000 euron määräraha. Toiminta-avustusta myönnetään turkulaisten nuorisoyhdistysten ja niihin rinnastettavien aluejärjestöjen sääntömääräisen ja toimintasuunnitelman mukaisen yleisen nuorisotoiminnan toteuttamiseen. Toiminta-avustuksiin on varattu 150.000 euroa ja avustusta hakee 40 nuorisoyhdistystä, joista avustuskelpoisia on 36, haettava avustussumma on yhteensä 276.818 euroa. Toiminta-avustuksiin varatusta määrärahasta siirretään 13.000 euroa jaettavaksi loppuvuoden projektiavustuksina

Nlk § 54

Toiminnanjohtaja Pirjo Lehtinen:

 

Toiminta-avustusta myönnetään turkulaisten nuorisoyhdistysten ja niihin rinnastettavien aluejärjestöjen sääntömääräisen ja toimintasuunnitelman mukaisen yleisen nuorisotoiminnan toteuttamiseen. Jos kyseessä on aikuisjärjestön järjestämä nuorisotoiminta, sen osuus on erotettava kirjanpidossa ja toimintakertomuksessa yhdistyksen muusta toiminnasta.

 

Nuorisolautakunta päättää harkintansa nojalla nuorisotyön avustusten myöntämisestä, määrästä ja käyttötarkoituksesta. Nuorisotyön avustuksilla tuetaan sellaista toimintaa, joka edistää osallisuutta ja yhdenvertaisuutta, tukee arjen rakentumista ja/tai myötävaikuttaa nuorisotyön yleiseen kehittämiseen. Avustusten tarpeellisuutta ja määrää arvioitaessa otetaan huomioon hakijan toiminnan tarkoitus, laajuus ja laatu sekä muut rahoitusmahdollisuudet.

 

Avustettavan toiminnan on oltava nuorisolähtöistä. Lisäksi nuorisolähtöisyyttä arvioidessa kiinnitetään huomiota mm. seuraaviin seikkoihin:

 

toteuttaako toiminta nuorisolautakunnan toiminta-ajatusta?

millä tavoin ja missä määrin nuoret itse ovat osallisina toiminnan suunnittelussa, toteutuksessa ja arvioinnissa? 

onko toiminta avointa kaikille nuorille, jos ei, niin miksi ei?

millä tavoin toiminta edistää nuorten hyvinvointia, kasvua ja kehitystä? 

millä tavoin mahdollisimman monet nuoret voivat hyötyä toiminnasta?

 

Oheismateriaali 1               NLK 29.1.2015 § 5 Avustusmäärärahajako 2015

 

Nuorisolautakunnan avustukset julistettiin haettaviksi ilmoituksella, joka oli Turkulaisessa ja Åbo Underrättelser – lehdessä sekä Turun kaupungin ilmoitustaululla. Lisäksi ilmoitus oli nuorisopalvelujen nettisivuilla. Ilmoituksessa oli myös maininta, että myöhästyneitä hakemuksia ei oteta huomioon.

 

Toiminta-avustukset vuodelle 2015 ovat olleet haettavana tiistaihin 31.3.2015 klo 16.00 mennessä. Määräaikana saapuivat 40 hakijan anomukset (v.2014 39). Yksi hakemus saapui myöhässä.

 

Nuorisolautakunnan keskuudestaan valitsema kuuden hengen avustustyöryhmä on kokouksessaan 5.5.2015 käsitellyt toiminta-avustusanomukset. Avustuksia on hakenut 40 nuorisoyhdistystä, joista avustuskelpoisia on 36, haettava avustussumma on yhteensä 276.818 euroa.

 

Suullinen esittely kuullaan kokouksessa. Hakemukset ovat nuorisolautakunnan jäsenten nähtävillä kokouksessa.

 

Liite 1                                  Toiminta-avustustaulukko

 

Liite 2                                  Nuorisolautakunnan toiminta-avustukset 2015

Nuorisopalvelujohtaja Annina Lehtiö-Vainio:

EhdotusNuorisolautakunta päättää myöntää vuoden 2015 toiminta-avustukset liitteen 2 mukaisesti ja hylätä liitteestä 1 ilmenevät avustushakijat, ne jotka eivät ole nuorisoyhdistyksiä sekä siirtää toiminta-avustuksiin varatusta määrärahasta 13 000 euroa jaettavaksi loppuvuoden projektiavustuksina.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Azizi, Heino ja Wirén ilmoittivat olevansa esteellisiä ja poistuivat kokouksesta asian käsittelyn ajaksi.

Puheenjohtajana tässä asiassa toimi Peltonen.

Jakelu

tiedhakijat
tpvAhola Kaija
tpvLaakso Sanna
tpvMamia Annele
tpvMäki-Salminen Miia
tpvMäkynen Ilkka
tpvSaarinen Leena
tpvSlipic Sanda
tpvTakomo Terhi


Liitteet:

Nlk § 54
Liite 1:Toiminta-avustustaulukko
Liite 2:Nuorisolautakunnan toiminta-avustukset 2015