Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Nuorisolautakunta4123.04.20153

4374-2015 (041, 539)

6Aika-hankehakemuksen Luovien alojen ammattilaisten työllistäminen nuorisotaloilla ja kiertävissä harrastepajoissa (työnimi) edellyttämään omarahoitusosuuteen sitoutuminen vuosille 2016€2017

Tiivistelmä:

Nuorisolautakunnalle esitetään sitoutuminen 6Aika strategian mukaisen projektin Luovien alojen ammattilaisten työllistäminen nuorisotaloilla ja kiertävissä harraste-pajoissa (työnimi) omarahoitukseen talousarvion puitteissa. Vuosille 2016 ja 2017 jakautuva omarahoitusosuus on korkeintaan 100 000 € (á 50 000 € / vuosi).

Nlk § 41

Nuorisopalvelujohtaja Annina Lehtiö-Vainio, nuorisosihteeri Virpi Sojakka

 

EU-rahoituksen ohjelmakausi 2014–2020 on tuonut muutoksia rahoitusjärjestelmiin: 6Aika – Avoimet ja älykkäät palvelut on kestävän kaupunkikehityksen strategia, jonka toteuttajina ovat kuutoskaupungit: Helsinki, Espoo, Vantaa, Tampere, Oulu ja Turku. Vuosina 2014–2020 toteutettavan strategian tavoitteena on synnyttää Suomeen uutta osaamista, liiketoimintaa ja työpaikkoja.

 

6Aika-strategiassa on kolme painopistealuetta: avoimet innovaatioalustat, avoin data ja rajapinnat sekä avoin osallisuus. Strategian mukaisesti rahoitettaviin hankkeisiin tarvitaan toimijoita vähintään kahdesta kaupungista (pilottihankkeet). Lisäksi jokaista painopistettä toteutetaan kaikki kuusi kaupunkia kattavilla kärkihankkeilla.

 

6Aika-strategiaa toteutetaan sekä EAKR- että ESR-rahoituksella. Ensimmäinen ESR-hankehaku on avoinna 16.3–27.4.2015 ja liittyy 6Aika-strategian avoin osallisuus -painopisteen toteutukseen. Haku kohdistuu rakennerahasto-ohjelman toimintalinjaan 3, ”Työllisyys ja työvoiman liikkuvuus, ja erityistavoitteeseen” 6.1.: ”Nuorten ja muiden heikossa työmarkkina-asemassa olevien työllistymisen edistäminen”.

 

Nuorisopalvelut on valmistellut projektia 6Aika / Avoin osallisuus painopisteeseen. Yhteistyökumppanina projektissa on Espoon kaupunki. Turussa valmistellun projektin tavoitteena on luoville aloille valmistuneiden ja heikossa työmarkkina-asemassa olevien työllistyminen nuorisotaloille ja kiertäviin harrastepajoihin. Toissijaisena kohderyhmänä on kaupunki ja muut palveluja tuottavat tahot, jotka toimivat potentiaalisina työllistäjinä. Hankkeen aikana työllistetään vähintään 20 nuorta ja autetaan heitä pääsemään alkuun työurillaan. Hankkeen hyödynsaajia ovat nuoret, joiden kanssa palvelut suunnitellaan ja toteutetaan.

 

Projektin budjetti on Turun kaupungin nuorisopalvelujen osalta kahdeksi vuodeksi n. 300 000 € ja se muodostuu palkkakuluista sekä ostopalveluista. Budjetti tarkentuu projektin viimeistelyvaiheessa. 6Aika rahoitus muodostuu ESR 50 %, valtio 17% ja kunta ja muu julkinen rahoitus 33% (omarahoitus). Omarahoituksen osalta Turun nuorisopalvelujen tulee sitoutua korkeintaan 100 000 euron rahoitukseen, joka ajoittuu vuosille 2016 ja 2017. Nuorisopalvelut sitoutuu omarahoitusosuuteen talousarvionsa puitteissa, eikä se tule aiheuttamaan ylityksiä talousarvion toteutumaan.

 

Uuden EU-ohjelmakauden mukaisissa hauissa hakijan tulee hakemuksen yhteydessä esittää kirjallinen todistus kaupungin sitoutumisesta esitettyyn rahoitusosuuteen. Edellä kuvattu projekti ajoittuu kahdelle vuodelle, joten sitoutuminen edellyttää lautakunnan päätöstä.

 

Nuorisopalvelut esittää nuorisolautakunnan hyväksyntää sitoutumiselle 6AIKA-hankkeeseen ”Luovien alojen ammattilaisten työllistäminen nuorisotaloilla ja kiertävissä harrastepajoissa” (työnimi) ja sen vuosille 2015 ja 2016 jakautuvaan omarahoitusosuuteen. Omarahoitusosuus varataan nuorisopalvelujen talousarvioon eikä se tule aiheuttamaan ylityksiä talousarvion toteutumaan.

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusNuorisolautakunta päättää hyväksyä sitoutumisen 6Aika-projektiin ” Luovien alojen ammattilaisten työllistäminen nuorisotaloilla ja kiertävissä harrastepajoissa” (työnimi) ja sen vuosille 2016 ja 2017 jakautuvaan omarahoitusosuuteen (korkeintaan 100 000 euroa). Omarahoitusosuus varataan nuorisopalvelujen talousarvioon, eikä se tule aiheuttamaan ylityksiä talousarvion toteutumaan.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.