Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Nuorisolautakunta2219.02.20151

1900-2015 (539)

Nuorten kesätyösetelit

Tiivistelmä: -

Nlk § 22

Osastopäällikkö Ritva Jykelä:

 

Nuorisolautakunnan talousarvioon on varattu määrärahat 100. nuorten kesätyöseteliin vuonna 2015. Kesätyöseteleistä järjestetään Infotilaisuus 23.2.2015. Tilaisuudessa sen käytöstä kiinnostuneet nuoret täyttävät hakulomakkeen. Kaikkien hakulomakkeiden täyttäneiden kesken suoritetaan arvonta. Setelin arvo on 350 €. Se on tarkoitettu 1.6.1997 – 31.5.1999 syntyneille turkulaisille nuorille. Nuoret voivat hakea myös arvottavia kesätyöpaikkoja kaupungin toimipisteisiin. Sama nuori ei voi saada sekä työpaikkaa että kesätyöseteliä.

 

Kesätyösetelit ovat olleet käytössä vuodesta 2013 alkaen. Nuorisolautakunnan talousarviopykälään 19.12.2012 § 137 sisältyi kesätyösetelien periaatteet. Kahden vuoden kokemusten jälkeen periaatteita on syytä päivittää.

 

Kesätyösetelin periaatteet

 

Nuoren rooli ja tehtävät

 

Kesätyösetelillä nuori hakeutuu itsenäisesti kesätöihin 1.6. – 31.8. välisenä aikana Turussa toimivaan yritykseen tai järjestöön. Seteliä ei voi käyttää Turun kaupungin tai valtion toimipisteissä eikä niissä nuorisojärjestöissä, jotka saavat muuta Turun kaupungin avustusta nuorten kesätyöntekijöiden palkkaamiseen.

 

Seteli on henkilökohtainen eikä sitä voi luovuttaa toiselle henkilölle. Kesätyösetelin arvoa, 350 € vuonna 2015, ei voi jakaa vaan tuki voidaan maksaa yhden työnantajan vähintään 10. työpäivää kestävään kesätyöpaikkaan. Seteli on voimassa vain siihen merkittynä vuonna.

 

Ohjeet työnantajalle

 

Kesätyöseteli on tarkoitettu turkulaiselle työnantajalle (yritys tai järjestö) setelissä nimetyn nuoren kesätyöhön 1.6. – 31.8. välisenä aikana Turussa sijaitsevassa työpaikassa. Setelin arvo, 350 € vuonna 2015, maksetaan työnantajalle jälkikäteen korvaamaan osa nuoren palkkakustannuksista.

 

Tuen myöntämisen edellytyksenä on, että

nuoren kesätyö on kestänyt vähintään kaksi(2) viikkoa tai 10. työpäivää ja työaika on ollut vähintään kuusi (6) tuntia/päivä tai 30 tuntia/viikko,

kesätyö on toteutunut 1.6. – 31.8 välisenä aikana

nuorelle maksettu palkka on määriteltävä sellaiseksi, että setelin arvo, 350 € vuonna 2015, on enintään 80 %:ia kahden viikon palkkasummasta,

työnantaja toimittaa työsuhteen päättymisen jälkeen, ns. maksatuspyyntönä seuraavat neljä (4) dokumenttia: alkuperäinen kesätyöseteli, molempien osapuolten allekirjoittama työsopimus, virallisen tositteen maksetusta palkasta (esim. verkkopankin tai palkkajärjestelmän kautta tulostettu kuitti maksetusta palkasta) sekä verovelkatodistus,

työsopimus tulee olla asianmukaisesti täytetty. Siitä tulee selvitä mm. noudatettu työehtosopimus, työn alkamis- ja päättymispäivä, työaika ja työtehtävät,

puuttuvat tai puutteellisesti täytetyt dokumentit viivästyttävät tuen maksamista.

 

Työnantajan tulee lähettää edellä mainitut dokumentit kesätyösetelissä mainittuun osoitteeseen ja siinä olevia ohjeita noudattaen viimeistään kuluvan vuoden lokakuun aikana.

 

Toimialajohtaja Minna Sartes:

 

Ehdotus        Nuorisolautakunta päättää hyväksyä yllä olevat kesätyösetelien periaatteet noudatettaviksi toistaiseksi alkaen vuodesta 2015.

 

Päätös voidaan panna täytäntöön lainvoimaa odottamatta

PäätösNuorisolautakunta päätti hyväksyä kesätyösetelin periaatteet liitteen 1 mukaisesti.

Liite 1Kesätyösetelin periaatteet

Päätös asiassa tehtiin äänin 4 – 4 puheenjohtajan äänen ratkaistessa.

Suoritetussa nimenhuutoäänestyksessä esittelijän päätösehdotuksen puolesta äänestivät Asikainen, Heino, Peltonen ja Söderlund.

Päätökseksi tulleen Raiskilan Wirenin kannattamana tekemän muutosehdotuksen, jonka mukaan periaatteen ”nuorelle maksettu palkka on määriteltävä” muutetaan kuulumaan ”nuorelle maksettu palkka suositellaan määriteltäväksi” puolesta äänestivät heidän lisäkseen Azizi ja Niskanen.

Heino ja Asikainen ilmoittivat eriävän mielipiteensä päätökseen

 

 

Jakelu

tpvMielonen Mari


Liitteet:

Nlk § 22
Liite 1:Kesätyösetelin periaatteet