Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Nuorisolautakunta1319.02.20154

1690-2015 (057)

Projektiavustukset alkuvuoden 2015 projekteihin

Tiivistelmä:

Nuorisolautakunnan talousarviossa on vuodelle 2015 varattu avustuksiin 300 000 euron määräraha. Projektiavustus on tarkoitettu nuorten itsensä järjestämän nuorisotoiminnan ja nuorten vapaiden toimintaryhmien taloudelliseen tukemiseen. Projektiavustuksia myönnetään tiettynä ajankohtana toimeenpantavan tapahtuman toteuttamiseen. Lautakunta voi harkintansa mukaan myöntää avustusta myös muuhun tarkoitukseen. Alkuvuoden 2015 projektiavustuksiin on varattu 11.000 euroa. Avustusta hakee 20 tahoa, joista avustuskelpoisia on 18. Haettava avustussumma on yhteensä 35 621 euroa.

Nlk § 13

Toiminnanjohtaja Pirjo Lehtinen:

 

Ohje nuorisolautakunnan avustuksista (Nlk 20.2.2014 § 23) määrittää avustustoimintaa sekä antaa nuorisojärjestöille ja nuorten toimintaryhmille yksityiskohtaisempia tietoja avustusehdoista ja myöntämisen edellytyksistä sekä hakuajoista.

 

Projektiavustus on tarkoitettu nuorten itsensä järjestämän nuorisotoiminnan ja nuorten vapaiden toimintaryhmien taloudelliseen tukemiseen. Toiminnasta vastaavista henkilöistä tai hankkeen toteuttajista tulee vähintään 2/3 olla alle 29-vuotiaita. Avustettavia ryhmiä voivat olla myös aikuisjärjestöjen yhteydessä toimivat nuorten ryhmät.

 

Projektiavustuksia myönnetään tiettynä ajankohtana toimeenpantavan tapahtuman toteuttamiseen kuten leiritoimintaan ja muihin nuorten itsensä toteuttamiin ja järjestämiin toimintoihin, jotka tukevat nuorten omaa osallistumista ja vaikuttamista. Lautakunta voi harkintansa mukaan myöntää avustusta myös muuhun tarkoitukseen.

 

Nuorisolautakunnan avustuksia ei myönnetä muuhun kuin Turun alueen nuorisotoimintaan, koulun, oppilaitoksen tai muun laitoksen toimesta järjestettävään nuorisotoimintaan eikä hakijalle, joka saa samaan tarkoitukseen Turun kaupungin muuta avustusta.

 

Projektiavustus maksetaan hyväksyttäviä menotositteita (esim. kuitit, laskut) ja käyttöselvitystä vastaan.

 

Nuorisolautakunnan avustusmääräraha alkuvuoden projektiavustuksiin on 11.000 euroa.

 

Projektiavustukset alkuvuodelle 2015 ovat olleet haettavana maanantaihin 2.2.2015 klo 16.00 mennessä.

 

Nuorisolautakunnan avustukset julistettiin haettaviksi ilmoituksella, joka oli Turkulaisessa ja Åbo Underrättelser – lehdessä sekä Turun kaupungin ilmoitustaululla. Lisäksi ilmoitus oli nuorisopalvelujen nettisivuilla. Ilmoituksessa oli myös maininta, että myöhästyneitä hakemuksia ei oteta huomioon.

 

Määräaikana saapuivat 20 hakijan anomukset. Nuorisolautakunnan keskuudestaan valitsema avustustyöryhmä käsitteli anomukset kokouksessaan 9.2.2015.

 

Suullinen esittely kuullaan kokouksessa. Hakemukset ovat nuorisolautakunnan jäsenten nähtävillä kokouksessa.

Liite 1Nuorisolautakunnan alkuvuoden 2015 projektiavustukset

Nuorisopalvelujohtaja Annina Lehtiö-Vainio:

EhdotusNuorisolautakunta päättää liitteen 1 mukaisesti myöntää alkuvuoden 2015 projektiavustukset ja hylätä avustushakemukset numerot yksi (1) ja kolme (3).

Hakemus numero 1: Kyseessä ei ole turkulainen nuorten toimintaryhmä. Toiminnan tarkoitus rinnastuu oppilaitoksen toimintaan, sis. opetusta.

Hakemus numero 3: Avustusta ei myönnetä toimintaan, joka on opetusta korvaavaa koulutoimintaa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedhakijat


Liitteet:

Nlk § 13
Liite 1:Nuorisolautakunnan alkuvuoden 2015 projektiavustukset