Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Nuorisolautakunta1919.02.201510

1660-2015 (009)

Nuorisolautakunnan tehtäväalueella vuoden 2014 aikana tehdyt kuntalais- ja jäsenaloitteet

Tiivistelmä: -

Nlk § 19

Kanslisti Tiina-Mari Lundgren:

 

Kaupungin hallintosäännön 69 § mukaan kaupunginhallituksen sekä lautakunnan ja johtokunnan tehtäväalueella tehdyt kuntalaisaloitteet ja niiden johdosta suoritetut toimenpiteet on vietävä tiedoksi asianomaiseen toimielimeen vuosittain helmikuun loppuun mennessä. Toimielin voi samalla päättää, mitkä aloitteista on käsitelty loppuun.

 

Kaupunginhallituksen on vuosittain maaliskuun loppuun mennessä vietävä valtuuston tiedoksi valtuuston toimivaltaan kuuluvissa asioissa tehdyt kuntalaisaloitteet ja niiden johdosta suoritetut toimenpiteet. Valtuusto voi samalla päättää, mitkä aloitteista on käsitelty loppuun.

 

Aloitteen tekijälle on ilmoitettava aloitteen vastaanottamisesta sekä aloitetta käsittelevän henkilön yhteystiedot ilman tarpeetonta viivytystä. Toimenpiteistä on ilmoitettava kuuden kuukauden kuluessa aloitteen jättämisestä.

 

Toimielimen jäsen voi tehdä kokouksen lopuksi kirjallisen aloitteen toimielimen toimivaltaan kuuluvasta asiasta. Aloitetta ei oteta heti käsiteltäväksi, vaan se lähetetään valmisteltavaksi. Vastaus aloitteeseen tulee tuoda toimielimen käsiteltäväksi neljän kuukauden kuluessa.

 

Valtuutettujen aloitteiden käsittely määräytyy kaupunginvaltuuston työjärjestyksen 5 § mukaisesti. Kaupunginhallituksen on vuosittain helmikuun loppuun mennessä esitettävä valtuustolle luettelo valtuutettujen tekemistä ja kaupunginhallitukselle lähetetyistä aloitteista, joita valtuusto ei edellisen vuoden loppuun mennessä ole lopullisesti käsitellyt.

Nuorisolautakunnan tehtäväalueella on vuoden 2014 aikana tehty seuraavat kuntalais- ja jäsenaloitteet:

 

1)Dnro 10905–2014 Anna Mäkipää on 23.10.2014 tehnyt aloitteen/selvityspyynnön koskien Turun kaupungin nuorten palveluiden tilojen vuokraamiskäytäntöä. Aloitteeseen vastataan 26.3.2015 nuorisolautakunnan kokoukseen mennessä.

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusNuorisolautakunta päättää merkitä tehtäväalueellaan 31.12.2014 mennessä tehdyt aloitteet ja niiden johdosta suoritetut toimenpiteet tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKaupunginhallitus