Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Nuorisolautakunta2019.02.201511

1654-2015 (14)

Nuorisolautakunnan edustajien nimeäminen nuorisotyöpäiville

Tiivistelmä: -

Nlk § 20

Nuorisopalvelujohtaja Annina Lehtiö-Vainio:

Nuorisotyöpäivät ovat alan valtakunnallinen päätapahtuma, jossa nuorisotyön ammattilaiset ja poliittiset päättäjät saavat ajankohtaista ja ammattitaidon ylläpitämisen kannalta välttämätöntä tietoa ja päivitystä nuorisotyön osaamiseen. Tänä vuonna nuorisotyöpäivät järjestetään 15. – 16.4.2015 Seinäjoella. Kahden päivän aikana on tarjolla yhteensä noin 40 tuntia ajankohtaista ohjelmaa nuorisoalasta ja nuorten hyvinvoinnista. Nuorisotyöpäivät yhdistävät koko nuorisotoimialan ja ovat vuoden suurin toimialan koulutustapahtuma.

 

Päivien aiheet koskettavat mm. kunnallista nuorisotyötä, nuorisotutkimusta, nuoria, nuoruutta, nuorisojärjestöjä ja ajankohtaisia ilmiöitä. Ohjelman vetäjät ja luennoitsijat ovat toimialan hyvin tuntevia asiantuntijoita, ja mukana on myös ulkopuolisia puhujia. Nuorisotyöpäivät kokoavat yhteen kuntien, järjestöjen ja seurakuntien nuorisotyöntekijöitä, nuorisotoimenjohtajia, opettajia, virkamiehiä, luottamushenkilöitä ja toimialan muita ammattilaisia - aikuisia, joiden mielestä nuorten parissa tehtävällä työllä on erityisen tärkeä rooli yhteiskunnassamme.

 

Ohjelma on jaettu viiteen kokonaisuuteen: kulttuurinen nuorisotyö, nuorisotyön tilat ja tulevaisuus, nuorisoala ja viestintä, osaava ja innostunut nuorisotyöntekijä sekä vaalit, demokratia ja osallisuus. Lisäksi Seinäjoella kohdataan kollegoita, luodaan uusia yhteistyökuvioita ja pohditaan toimialan yhteisiä kysymyksiä. Seminaariohjelman lisäksi Nuorisotyöpäivät tarjoaa mahdollisuuden samanhenkistä ja samankaltaista työtä tekevien ammattilaisten sekä eri sukupolvien väliseen vapaamuotoiseen kohtaamiseen ja verkostoitumiseen.

 

Matka-aikataulu täsmentyy lähempänä, mutta tarkoituksenmukaista lienee lähteä Turusta jo 14.4.2015. Nuorisotyöpäiville osallistuu nuorisopalvelujen henkilökuntaa. Lisäksi lautakuntaa pyydetään nimeämään nuorisotyöpäiville enintään neljä edustajaa. Nuorisopalvelujen budjetissa on varauduttu nuorisotyöpäiville osallistumisesta aiheutuviin kustannuksiin.

 

Kustannukset ovat noin 350 €/hlö + päivärahat. Majoittuminen 2 hh huoneissa.

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusNuorisolautakunta päättää nimetä enintään neljä edustajaa valtakunnallisille nuorisotyöpäiville 15. - 16.4.2015. Matka alkaa 14.4.2015. Nuorisolautakunta maksaa lautakunnan nimeämien edustajien osallistumismaksut, matka- ja majoituskulut sekä KVTES:n mukaiset päivärahakorvaukset kustannuspaikalta 25000.

PäätösNuorisolautakunta päätti nimetä seuraavat edustajat valtakunnallisille nuorisotyöpäiville 15. - 16.4.2015, Anna Mäkipää, Petra Peltonen, Muhis Azizi ja Matti Niskanen.