Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Nuorisolautakunta10323.10.20143

10580-2014 (532)

Moision nuorisotilan toiminnan esittely

Tiivistelmä: -

Nlk § 103

Toiminnanjohtaja Annika Sabell:

Moision nuorisotila rakennettiin Moision alakoulun yhteyteen runsaat viisi vuotta sitten ja otettiin käyttöön alkuvuodesta 2008. Moision nuorisotilan tiloissa on alusta asti ollut sekä lasten iltapäivätoimintaa päivisin ja nuorisotalotoimintaa iltaisin. Moision alueelle ja lähialueille mm. Yli-Maariaan on koko ajan rakennettu lisää asuintaloja ja alueille on muuttanut koko ajan enemmän lapsiperheitä. Sekä lasten iltapäivätoiminnassa että nuorisotalotoiminnassa havaittiin heti alusta lähtien, että tilat ovat kävijämääriin nähden liian pienet. Tilassa on saanut olla kerralla korkeintaan 27 henkilöä. Moision nuorisotalon myöntämiä nuorisokortteja on asiakkailla tällä hetkellä n. 180 kpl, joten väkisinkin on tullut tilanteita, jolloin kaikki halukkaat nuorisotilalle tulevat nuoret eivät yksinkertaisesti ole mahtuneet sisään.

Tänä syksynä tilanne kuitenkin helpottui, kun nuorisolautakunnan päätöksellä saimme laajentaa Moision nuorisotilaa aiemmin kirjastokäytössä olleeseen saman tilan yhteydessä olevaan huoneeseen. Nyt voimme avata nuorisotalon jo klo 14 aiemman klo 17 sijaan, jolloin alakoululaiset pääsevät suoraan koulun jälkeen kätevästi siirtymään nuorisotilalle toimimaan ja lähes puolet suurempi tila mahdollistaa monipuolisemmat palvelut useammalle alueen nuorelle. Moision uuden tilan avajaisia vietettiin 5.10.2014.

Moision alueella asuu kaikkiaan 9-18 -vuotiaita nuoria yhteensä 545. Heistä yli 33 % käyttää Moision nuorisotilan palveluja. Laajennetut  tilat tuovat varmasti vielä lisää uusia kävijöitä.

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusNuorisolautakunta merkitsee Moision nuorisotilan toiminnan esittelyn tiedokseen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.