Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Nuorisolautakunta9811.09.20146

4039-2014 (041)

Vuoden 2014 talouden 2. osavuosikatsaus

Tiivistelmä: -

Nlk § 98

Talouspäällikkö Ilkka Mäkynen 2.9.2014

 

Kaupunginvaltuusto on vuoden 2014 talousarvion noudattamista koskevien määräysten yhteydessä päättänyt toiminnan ja talouden kehittymisen raportoinnista. Toinen osavuosikatsaus laaditaan raportointijaksolta 1.1.–31.7.2014. Osavuosikatsaus sisältää toiminnan ja talouden raportoinnin sekä ennusteen vuoden 2014 talousarvion toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden toteutumisesta.

 

Talouden toteutumisennusteet annetaan kaupunginvaltuuston päättämällä sitovuustasolla. Sitovia ovat toimielinten määrärahat ja tuloarviot.

 

Sopeuttavat talousarviomuutokset vuonna 2014

 

Kaupunginvaltuusto on päättänyt talousarviomuutoksina kaupungin toimintakulujen vähentämisestä yhteensä 6,0 milj. eurolla ja investointimenojen vähentämisestä yhteensä 4,0 milj. eurolla. Talousennusteessa on otettu huomioon kaupunginvaltuuston päätöksen mukainen nuorisolautakunnan toimintakulujen vähennys 15 000 euroa.

 

Uudistamisohjelman seuranta

 

Uudistamisohjelman säästötavoitteet saavutetaan lähes suunnitellusti. Yksittäisten toimenpiteiden säästövaikutuksen vaihtelua on suunnitelmavuosien aikana.

 

Toteutumisennuste vuoden loppuun

 

Ennusteen mukaan nuorisopalveluiden talous toteutuu talousarvion mukaisena, vaikka kumppanien tuottaman aamu- ja iltapäivätoiminnan menot ylittyvät arviolta 98 000 euroa. Ulkopuolista rahoitusta saadaan arvion mukaan noin 332 084 euroa budjetoitua enemmän. Suurin yksittäinen hanke on opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama, Turun nuorisopalvelujen koordinoima, valtakunnallinen Rock Academy – hanke. . Avustuksen jakautuminen hankkeen eri toimintavuosille tarkentuu loppuvuodesta. Myös Nuorisokeskus Ahtela sai arvioitua enemmän ministeriön rahoitusta.

 

Uudistamisohjelma on huomioitu talouden toteumassa. Toimintaa on tehostettu ja kävijämäärät ovat alkuvuoden osalta kasvaneet viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna.

 

Tarkempi selvitys taloudellisten ja toiminnallisten tavoitteiden saavuttamisesta on liitteessä 1.

 

Liite 1                                  Osavuosikatsaus 2. nuorisolautakunta

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusNuorisolautakunta merkitsee vuoden 2014 toisen osavuosikatsauksen tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.


Liitteet:

Nlk § 98
Liite 1:Osavuosikatsaus 2. nuorisolautakunta