Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Nuorisolautakunta9911.09.20147

6951-2014 (002, 539)

Auralan Setlementti ry:n anomus käyttökorvauksen korotuksesta

Tiivistelmä: -

Nlk § 99

Nuorisopalvelujohtaja Annina Lehtiö-Vainio ja osastopäällikkö Eeva Roiha

 

Auralan Setlementti ry on lähestynyt nuorisolautakuntaa 10.6.2014 päivätyllä kirjeellä. Auralan Setlementti ry anoo Yrjänänkatu 2.ssa sijaitsevan kaupungin Tilapalveluiden omistaman tilan käyttökorvauksen korotusta. Auralan Setlementti on tilan päävuokralainen ja Auralan nuoret ry (vuokralainen) järjestää tilassa koululaisten iltapäivätoimintaa. Auralan nuoret ry on vapaa-aikatoimialan nuorisopalveluiden järjestämän koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan palveluntuottaja. Nuorisopalvelut avustaa Auralan nuoret ry:tä iltapäivätoiminnan tuottamisesta.

 

Liite 1                                  Auralan Setlementti ry:n kirje 10.6.2014

 

Osa kiinteistö Yrjänänkatu 2 tiloista on ollut iltapäivätoiminnan käytössä vuodesta 2010. Auralan Setlementti ry esitti tuolloin, että kaupunki vuokraisi tilan koululaisten iltapäivätoiminnan käyttöön. Tilan vuokraamisesta on nuorisolautakunnan päätös 27.5.2010 § 70. Auralan Setlementti ry:lle on maksettu käyttökorvausta Yrjänänkatu 2 tiloista 1023 euroa kuukaudessa 12 kuukautta vuodessa. Tila on koulun lukuvuoden aikana iltapäivätoiminnan käytössä arkipäivisin klo 9.00–17.00. Iltapäivätoiminnan päivittäinen toiminta-aika on klo 11.00–17.00. Muuna aikana ja viikonloppuisin tilaa on ollut mahdollista käyttää Auralan Setlementti ry:n muuhun toimintaan. Käyttökorvausta on maksettu myös kesäkuukausilta, jolloin ei järjestetä koululaisten iltapäivätoimintaa.

 

Auralan Setlementti ry esittää, että tilan nykyinen käyttökustannus 1023 euroa kuukaudessa korotetaan tilan nykyisiä käyttökustannuksia vastaavalle tasolle 1440 euroon kuukaudessa. Perusteluina ovat muun muassa sähkö- ja jätehuoltokulut. Lisäksi Auralan Setlementti ry ehdottaa anomuksessaan, että iltapäivätoiminnan tilaan voitaisiin suunnitella yhteistyössä Turun kaupungin, Auralan Setlementti ry:n ja Auralan Nuoret ry:n kanssa lisätoimintaa, joka olisi ko. yhdistysten vastuulla.

 

Nuorisopalvelut ehdottaa, että Auralan Setlementti ry:n saamaa käyttökorvausta ei koroteta nykyisessä taloudellisessa tilanteessa. Auralan Setlementti ry:n saama käyttökorvaus tiloista on kohtuullinen iltapäivätoiminnan viikoittaiseen ja vuotuiseen järjestämisaikaan nähden. Nuorisopalveluilla ei myöskään ole tällä hetkellä taloudellista resurssia lisätä yhteistoimintaa Auralan Nuoret ry:n ja Auralan Setlementti ry:n kanssa.

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusNuorisolautakunta päättää, että Auralan Setlementti ry:n anomus käyttökorvauksen korottamisesta Yrjänänkatu 2:den tiloissa ei anna aihetta toimenpiteisiin.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

päätAuralan Setlementti ry


Liitteet:

Nlk § 99
Liite 1:Auralan Setlementti ry:n kirje 10.6.2014