Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Nuorisolautakunta8628.08.20146

4267-2013 (539)

Itse tehty -toiminnan jatkaminen ja sääntöjen päivitys sekä avustuksesta päättävän viranhaltijan muutos

Tiivistelmä: -

Nlk § 86

Nuorisosihteeri Mirja Teräs:

 

Esitän, että Turun kaupungin vapaa-aikatoimialan nuorisopalvelut jatkaa Itse tehty -toimintaa, vaikka toimintaa valtakunnallisesti koordinoinut Nuorten Akatemia ei OKM:n kielteisen hankerahoituspäätöksen vuoksi enää 31.8.2014 alkaen koordinoi toimintaa.

 

Esitän myös, että nuorisolautakunta hyväksyy Itse tehty -toiminnan päivitetyt säännöt ja että nuorisolautakunta valtuuttaa nuorisosihteeri Mirja Teräksen tai hänen estyneenä ollessaan osastopäällikkö Eevan Roihan päättämään ao. toiminnan avustusten myöntämisestä. Uudella päätöksellä nuorisolautakunta kumoaa Itse tehty-toiminnasta aiemmin tekemänsä päätöksen Nlk 18.4.2013 § 34.

 

Itse tehty -toiminta tarjoaa joustavasti ja nopealla päätösaikataululla tukea nuorten omaehtoiseen toimintaan. Tavoitteena on käynnistää 13–19 -vuotiaitten nuorten omaa toimintaa, tukea nuorten aktiivisuutta ja toiminnallista osallisuutta.

 

Turussa Itse tehty -toiminta on suunnattu Turun kaupungin nuorisopalvelujen nuorisotalojen ja -tilojen nuorille. Toiminta antaa mahdollisuuden nuorten lyhytkestoisten, omaehtoisten projektien toteuttamiseen ja lisää näin osaltaan nuorten osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksia. Nuorten Itse tehty -projekteihin on varattu vuositasolla yhteensä 2 500 euroa osallisuustoiminnan määrärahoista. Yhteen projektiin tukea myönnetään 100 – 500 euroa. Tukea saavat projektit valitaan viranhaltijan päätöksellä. Tukea on lokakuusta 2013 alkaen tähän mennessä anonut ja saanut kolme projektia.

 

Liite 1                                  Säännöt Itse tehty – toiminta Turku

 

Toimialajohtaja Minna Sartes:

 

Ehdotus        Nuorisolautakunta päättää, että Turun nuorisopalvelut jatkaa Itse tehty -toimintaa, hyväksyy Liitteen 1 mukaiset toiminnan säännöt sekä valtuuttaa nuorisosihteeri Mirja Teräksen tai hänen estyneenä ollessaan osastopäällikkö Eevan Roihan päättämään ao. toiminnan avustusten myöntämisestä. Toiminnasta aiheutuneet vuonna 2015 enintään 2 500 euron kustannukset maksetaan kustannuspaikalta 25103.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedMäki-Salminen Miia
tiedTeräs Mirja


Liitteet:

Nlk § 86
Liite 1:Säännöt Itse tehty -toiminta Turku