Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Nuorisolautakunta8828.08.20148

8867-2014 (532)

Ruotsinkielisen nuorisotoiminnan tilamuutos

Tiivistelmä: -

Nlk § 88

Nuorisopalvelujohtaja Annina Lehtiö-Vainio ja osastopäällikkö Eeva Roiha:

 

Zabakakin ruotsinkielinen nuorisotoiminta on järjestetty Katedralskolanin alakerrassa. Tila remontoidaan ja se kestää kaksi vuotta. Tila piti tyhjentää 15.6.2014. Remontin takia tilasta ei tällä hetkellä makseta vuokraa. Tilapalveluilta saamien tietojen mukaan tilassa ei ole irtisanomisaikaa.

 

Katedralskolan alakerrassa toiminta ei ole saavuttanut tarpeeksi ruotsinkielisiä nuoria. Koulu toimii lukiona.

 

Toiminta siirretään Vartiovuorenkatu 6:ssa sijaitsevaan nuorisopalveluiden hallinnoimaan tilaan. Tämä muutos ei nosta nuorisopalveluiden kustannuksia. Tilassa on päivisin koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintaa, jota järjestää Folkhälsan nuorisolautakunnan avustamana.

 

Folkhälsanin kanssa on sovittu tilassa järjestettävästä iltatoiminnasta ruotsinkielisille nuorille. Lisäksi tiivistetään yhteistyötä St`Olofskolanin kanssa, jossa toimii ruotsinkielinen yläaste. Koulussa on nuorisopalveluiden kohderyhmään kuuluvia nuoria.

 

Katedralskolanin tilaan ei palata remontin jälkeen. Vuokraa tilasta on maksettu 19.629 € vuodessa. Tilasta luopuminen on osa uudistamisohjelmaan liittyvää tilaverkoston tehostamista. Mikäli tilaan palattaisiin, tulisi vuokra nousemaan huomattavasti remontin jälkeen. Tässä taloudellisessa tilanteessa tilaan palaaminen ei ole mahdollista.

 

Ruotsinkielinen toiminta jatkuu ennallaan uudessa tilassa.

 

Nuorisopalvelujohtaja Annina Lehtiö-Vainio:

 

Ehdotus        Nuorisolautakunta päättää luopua Katedralskolanin tilasta. Tilassa ei ole irtisanomisaikaa. Vuokrasopimus tilasta päättyy tällä päätöksellä. Jatkossa toimintaa järjestetään ruotsinkielellä Vartiovuorenkatu 6:ssa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

mtpvKiinteistöliikelaitos, tilapalvelut