Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Nuorisolautakunta8728.08.20147

8866-2014 (532)

Haritun nuorisotilasta luopuminen

Tiivistelmä: -

Nlk § 87

Nuorisopalvelujohtaja Annina Lehtiö-Vainio ja osastopäällikkö Eeva Roiha:

 

Nuorisopalvelujen Haritun nuorisotila Sävelkuja 3 toimii Koivulan liikekeskuksen yhteydessä. Tila on yksityisen omistama. Kaupungin uudistamisohjelman mukaan yksityisessä omistuksessa olevista tiloista tulisi luopua ja siirtyä kaupungin omistamiin tiloihin.

 

Tilassa on neliöitä 262 ja vuosivuokra on 46.489€, johon sisältyy siivous.

 

Haritun nuorisotalon kävijät ovat vähentyneet vuosien varrella. Ilpoisten ja Haritun nuorisotaloissa käy paljon samoja nuoria. Tämä selittää nuorisokorttien ostaneiden määrän laskua. Varhaisnuorten kannalta Ilpoisten nuorisotila on sijainniltaan parempi, koska se on koulun ja kirjaston yhteydessä. Nuoret siirtyvät tiloihin usein suoraan koulusta.

 

Nuorisokortteja on Haritun nuorisotilassa myyty keväällä 2014 vain 45.

 

Nuorten käyntikerrat ovat Haritussa laskeneet viimeisen 3,5 vuoden aikana lähes kolmella tuhannella.

 

Haritun nuoria ohjataan käyttämään Ilpoisten nuorisotilan palveluja. Henkilöstöresurssit käytetään nuorisotyöhön tarpeen mukaan joustavasti. Ratkaisu parantaa ohjaajien liikkuvuutta nuorten tarpeiden mukaan ja mahdollistaa mm. pop up – tyyppistä toimintaa.

 

Kiinteistöliikelaitos on irtisanonut tilan ennakkoon 18.8.2014, jonka tarkoituksena on, että tilasta voitaisiin luopua jo 31.12.2014 mennessä tai viimeistään 28.2.2015. Virallinen irtisanomisaika on kuusi kuukautta. Tällä pyritään siihen, että tilasta ei tulisi kuluja enää ensi vuonna.

 

Nuorisopalvelujohtaja Annina Lehtiö-Vainio:

 

Ehdotus        Nuorisolautakunta päättää irtisanoa Haritun nuorisotilan Sävelkuja 3 Koivulan liikekeskuksessa 18.8.2014. Tilassa on puolen vuoden irtisanomisaika.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

mtpvKiinteistöliikelaitos, tilapalvelut