Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Nuorisolautakunta7418.06.20144

7056-2014 (057)

Vuoden 2013 nuorisotoiminnan tukemiseen myönnettyjen avustusten käytön valvonta

Tiivistelmä:

Nuorisolautakunta valvoo, Ohje nuorisolautakunnan avustuksista, (Nlk 20.2.2014 § 23) noudattamista. Nuorisolautakunta tarkistaa vuosittain viiden toiminta-avustusta saaneen yhdistyksen, jotka valitaan arvalla, tilit sekä tarvittaessa muiden yhdistysten tilit niin päättäessään.

Nlk § 74

Toiminnanjohtaja Pirjo Lehtinen:

 

Kaupunginhallitus on hyväksynyt avustuksia koskevat yleisohjeet (21.12.1998 § 1380), joiden mukaan avustuksen saajalla on selontekovelvollisuus myönnetystä avustuksesta ja kukin hallintokunta valvoo myöntämiensä avustusten käyttöä.

 

Nuorisolautakunta valvoo ”Ohje nuorisolautakunnan avustuksista” (Nlk 20.2.2014 § 23) noudattamista. Mikäli yhdistys rikkoo ohjetta, on kaupungin myöntämä ja mahdollisesti jo käyttöön otettu avustus maksettava lyhentämättömänä takaisin.

 

Myönnetyt avustukset tulee käyttää niihin tarkoituksiin, joihin ne on myönnetty. Mikäli avustuksen saaja ei anna hyväksyttävää selvitystä saamansa avustuksen käytöstä määräaikaan mennessä, voidaan myönnetyt avustukset periä takaisin.

 

Mikäli maksettua avustusta ei voida käyttää myönnettyyn tarkoitukseen, hakijan tulee palauttaa maksettu avustus tai sen osa tai anoa nuorisolautakunnalta etukäteen käyttötarkoituksen muutosta.

 

Nuorisolautakunnalla on oikeus tarkastaa avustuksien saajien tilit ja toiminta nuorisolautakunnan myöntämien avustusten osalta.

 

Nuorisolautakunta tarkistaa vuosittain viiden toiminta-avustusta saaneen yhdistyksen, jotka valitaan arvalla, tilit sekä tarvittaessa muiden yhdistysten tilit niin päättäessään.

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusNuorisolautakunta päättää arpoa vuoden 2013 nuorisotoiminnan toiminta-avustuksia saaneiden joukosta viisi yhdistystä ja antaa arvottujen yhdistysten tilien tarkistamisen nimeämänsä avustustyöryhmän tehtäväksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Nuorisolautakunta arpoi seuraavat yhdistykset:

ABC-nuorisotoiminta ry

Alhambra ry

Auralan Kerhokeskus ry

Flickscoutkåren Vildar r.f

Turun Tähti-tytöt ry

Jakelu

tiedABC Nuorisotoiminta yhdistys ry
tiedAlhambra ry
tiedAuralan Kerhokeskus ry
tiedFlickscoutkåren Åbo Vildar rf
tiedTurun Tähti-Tytöt ry