Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Nuorisolautakunta5922.05.20143

5715-2014 (532)

Runosmäen nuorisotalon toiminnan esittely

Tiivistelmä: -

Nlk § 59

Toiminnanjohtaja Henrikki Nurminen:

Nuorisotalo on rakennettu vuonna 1979 keskeiselle paikalle Runosmäen lähiössä ja sen pinta-ala on 1 360 m2. Vuonna 2013 nuorisokortteja oli käytössä 310 kappaletta joilla tehtiin yli 15 000 käyntiä talolle. Kolmannen sektorin käyttäjiä talolla oli vuonna 2013 yli 33 000. Talon toiminnasta huolehtii kolme vakituista työntekijää, joista vähintään kaksi on aina paikalla.

 

Ympäri vuoden nuorisotalolla järjestetään sählyä, discotanssia, satujumppaa, tyttöryhmiä, kokkikerhoja ja askartelu iltoja alakoululaisille. Vuoden aikana on myös suurempia tapahtumia kuten lastenjuhlat yhdessä Runosmäen MLL:N kanssa. Tämän lisäksi on esimerkiksi Runosmäkeläisten Sadonkorjuu / Kirppispäivä, Joulunavaus/ Myyjäistapahtuma ja Runosmäkipäivä jotka ovat tärkeitä tapahtumia lähiön ihmisille.

 

Eviva yhteistyö on tiivistänyt liikuntatoimen- ja kirjastotoimen kanssa tehtyä jo ennestään hyvää yhteistyötä. Talvella esimerkiksi järjestettiin lumiveistoskisa, jossa lunta saatiin liikuntatoimesta ja kisaa suunniteltiin yhteistyössä kirjaston kanssa. Kokonaan uusia projekteja Eviva on synnyttänyt valokuvauskerho Fotolan muodossa, jonka toiminta tapahtuu nuorisotalolla. Talolla on alkamassa myös yli 18 vuotiaiden nuorten iltakahvilatoiminta jota Eviva on ollut tukemassa.

 

Tämän lisäksi kolmannen sektorin toimijoina on esimerkiksi Nuorten kotkien vetämä iltapäiväkerho ja toistaiseksi toimimme osittain väistötilana evakossa olevalle Piiparinpolun päiväkodille.

 

Talon toimintaa ja kehittämistä kylätaloksi Vapaa-aikatoimialan yhteistyönä esittelee toiminnanjohtaja Henrikki Nurminen.

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusNuorisolautakunta merkitsee Runosmäen Nuorisotalon toiminnan esittelyn tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.