Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Nuorisolautakunta3820.03.20143

3060-2014 (539)

Turun Taidekolmioiden sijoittaminen Turun kaupungin puistoalueille vuoden 2014 huhti - lokakuun väliseksi ajaksi

Tiivistelmä: -

Nlk § 38

Toiminnanjohtaja Tatu Moisio:

 

Aloitekanavan kautta on tullut nuorilta ehdotuksia luvallisten maalauskäyttöön tarkoitettujen lisäseinien ja rakennelmien saamisesta Turkuun (aloitteet #6788, #6923 ja #7276). Ehdotukset ovat saaneet kannatusta, joten ne on muokattu aloitteiksi ja niitä viedään eteenpäin Turun Taidekolmioiden muodossa.

 

Turun Taidekolmiot ovat tilapäisiä luvallisia maalauspintoja, jotka ovat vapaasti nuorten ja kaupunkilaisten yleisessä kulttuuri- ja taidekäytössä. Turun Taidekolmiot sijoitetaan puistoihin huhti-lokakuun väliseksi ajaksi. Talvikuukausiksi kolmiot siirretään varastoon Nuorisopalveluiden Pääskyvuoren varastotiloihin.

Turun Taidekolmiot ovat pääsääntöisesti nuorten ja kaupunkilaisten maalausvälineiden omakustanteisessa ja maalaustavoilta omaehtoisessa käytössä.

 

Turun Taidekolmiot mahdollistavat myös tapahtumien järjestämisen. Helmikuun 2014 Nuorisopalveluissa harjoittelussa ollut korkeakouluopiskelija on laatinut vuodelle 2014 Turun Taidekolmioiden tapahtumatuotantosuunnitelman, joka toimii runkona Turun Taidekolmioiden tapahtumatuotannolle. Tapahtumatuotantosuunnitelma sisältää muun muassa Kolmiokiertueen ja nuorten mediatiimin muodostamisen. Kolmiokiertueessa visuaalinen ja musikaalinen nuorten kulttuuritoiminta nivoutuu yhteen tapahtumien muodossa. Nuorten mediatiimin tavoitteena on nuorten toimesta tallentaa Turun Taidekolmioiden tapahtumia ja taideteoksia Turun Taidekolmioiden verkkopalvelintileille, kuten esimerkiksi Instagramiin ja Facebookiin.

 

Kiinteistöliikelaitos on myöntänyt maankäyttöoikeuden Turun Taidekolmioille (päätöspöytäkirja § 28 / 7.2.2014) Kupittaan puistoon, Luostarivuoren puistoon ja Pansion Kisapuistoon. Toimenpidelupahakemus on käsittelyssä Tilaliikelaitoksella. Lupia Turun Taidekolmioille haetaan myös tulevina vuosina vaihtuville puisto-alueille.

 

Kiinteistöliikelaitoksen myöntämä maankäyttölupa velvoittaa Nuorisopalvelut huolehtimaan kolmioiden kunnossapidosta. Viimevuoden loppupuolella laadittu budjetti on 7 200 euroa, joka sisältää puutavaran ja luvat. Kustannukset on sovittu jaettavaksi lähipalveluiden kustannuspaikkojen kesken.

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusNuorisolautakunta merkitsee tiedokseen Turun Taidekolmioiden sijoittamisen Turun kaupungin puistoalueille.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.