Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Nuorisolautakunta2320.02.20148

1908-2014 (057)

Avustusohjeen uudistaminen

Tiivistelmä:

Nuorisolautakunta myöntää avustuksia turkulaisten nuorisojärjestöjen ja varhaisnuorisojärjestöjen toimintaan ja turkulaisille nuorten toimintaryhmille. Nuorisolautakunnalla on käytössään avustusohje, joka määrittää avustustoimintaa yksityiskohtaisempia tietoja avustusehdoista ja myöntämisen edellytyksistä sekä hakuajoista

Nlk § 23

Toiminnanjohtaja Pirjo Lehtinen:

 

Nuorisolautakunta myöntää avustuksia turkulaisten nuorisojärjestöjen ja varhaisnuorisojärjestöjen toimintaan ja turkulaisille nuorten toimintaryhmille.

 

Toiminnan toteuttamisessa lähtökohtina ovat nuorisolain (72/2006) mukaan yhteisöllisyys, yhteisvastuu, yhdenvertaisuus ja tasa-arvo, monikulttuurisuus ja kansainvälisyys, terveet elämäntavat sekä ympäristön ja elämän kunnioittaminen.

 

Nuorisolautakunnan avustusmuodot ovat toiminta-avustus, kaksi kertaa vuodessa jaettavat projektiavustukset sekä sopimuspohjainen avustus.

 

Nuorisotoimen avustusohje on hyväksytty 16.6.2010 § 87 ja se astui voimaan 1.11.2010.  Nuorisotoimen avustuksien jakamista ohjeistavat myös kaupunginhallituksen avustuksia koskevat yleisohjeet (kh 21.12.1998 § 1380).

 

Nuorisolautakunnalla on käytössään avustusohje, joka määrittää avustustoimintaa sekä antaa nuorisojärjestöille ja nuorten toimintaryhmille yksityiskohtaisempia tietoja avustusehdoista ja myöntämisen edellytyksistä sekä hakuajoista.

 

Avustusohjeen päivitystyötä on tehty kuulemalla nuorisojärjestöjen edustajia. Avustusohjeen päivitystyössä on ollut työryhmä, johon kuului avustustyöryhmän jäsenet sekä virkamiehiä. Lisäksi avustusohjeen luonnosta on luetettu avustavilla henkilöillä, jotka asiaa tuntemattomina ovat voineet kommentoida tekstin ymmärrettävyyttä ja selkokielisyyttä.

 

Liite 1                                  Ohje nuorisolautakunnan avustuksista

 

Avustusohjeen keskeiset muutos-/ uudistustarpeet, jotka on tehty:

 

-Tekstiä on muokattu selkokielelle, yksinkertaisempaan ja helpommin luettavampaan asuun, myös ohjeen nimi on vaihdettu ”Ohje nuorisolautakunnan avustuksista”

-Avustusmuodot on kirjattu omiksi kokonaisuuksiksi (kuka voi saada, mihin tarkoitukseen, hakuajat, käytön selvitys)

-Sopimuspohjainen avustus on selostettu kattavammin

-Avustustoiminnan kytkös paremmin nuorisotyöhön, nuorisolautakunnan tavoitteiden mukaista toimintaa tuetaan

-Hakuaikojen muutokset:

-Toiminta-avustus haku päättyy 31.3 (aiemmin 28.2)

-Projektiavustuksen II –haku päättyy 15.5 (aiemmin 30.6)

-Sisällysluettelo

-Haku- ja selvitysaikojen aikataululistaus

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusNuorisolautakunta päättää hyväksyä uuden "Ohje nuorisolautakunnan avustuksista" - ohjeen ja kumota nuorisolautakunnan 16.6.2010 § 87 hyväksymän "Nuorisotoimen avustusohjeen". Lisäksi nuorisolautakunta päättää, että uusi "Ohje nuorisolautakunnan avustuksista" astuu voimaan 1.5.2014.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.


Liitteet:

Nlk § 23
Liite 1:Ohje nuorisolautakunnan avustuksista