Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Nuorisolautakunta2520.02.201410

784-2014 (539)

Varsinais-Suomen Nuoret Kotkat Piirijärjestö ry:n anomus maksuvapautuksesta

Tiivistelmä:

Varsinais-Suomen Nuoret Kotkat Piirijärjestö ry oli varannut 2.7.€1.8.2013 välisellä ajalla Nuorisokeskus Ahtelaa, jossa järjestettiin Nuorten Kotkien Keskusliiton 70-vuotisjuhlaleiri. Varsinais-Suomen Nuoret Kotkat Piirijärjestö ry on tyytymätön leirinalueen sähkö- ja vesimaksuihin

Nlk § 25

Osastopäällikkö Kerstin Paananen:

 

Varsinais-Suomen Nuoret Kotkat Piirijärjestö ry on lähettänyt oikaisupyynnön koskien Nuorisokeskus Ahtelan leirimaksua.

 

”OIKAISUPYYNTÖ

 

Nuorten Kotkien Keskusliitto järjesti ajalla 2.7. – 1.8.2013 70-vuotisjuhlaleirin Sauvon Ahtelassa. Varaajana toimi paikallinen Varsinais-Suomen Nuoret Kotkat Piirijärjestö ry.

 

Puitteet Sauvossa ovat aivan mahtavat. Alue on täysin omaa luokkaansa Suomessa ja maailmallakin.

 

Teimme alustavan varauksen leirialueesta jo 2011 loppuvuodesta. Varaus on päivätty 13.9.2011.Myöhemmin olemme sitä valmistelujen edetessä tarkentaneet ja muuttaneet edelleen.Kaikissa leirivahvistuksissa on maininta, että hinnasto ja säännöt ovat muuttuneet 1.1.2012 alkaen. Tätä verkkosivun hinnastoa noudattaen teimme laskelmat talousarviota varten.

 

Katsomme, että tiedottaminen leirialueen vuokraamiseen liittyvistä muista kustannuksista on puutteellinen ja harhaanjohtava;

 

Verkkosivuilla on maininta:

 

31.12.2011 voimassa olevat hinnat ja säännöt. Voimassa vain niissä varauksissa, jotka on tehty ennen voimassaoloajan päättymistä.

Seuraava kohta on huomiovärein maalattu Vanhentunut koko hinnasto ja säännöt.

Jokaisessa varausvahvistuksessa on maininta

 

HINNASTO JA SÄÄNNÖT OVAT MUUTTUNEET 1.1.2012 ALKAEN.

 

Nämä molemmat ohjaavat käyttämään verkkosivuilla julkaistua uutta hinnastoa.

 

Uudessa 1.1.2012 voimaantulleessa hinnastossa on pelkästään maininta

koko alue/vrk 370

telttamajoitus yli 112 hlöä/vrk

 

Mitään mainintaa vedestä ja sähköstä ei uudessa hinnastossa verkkosivuilla ollut.

 

Olemme 11.11. vastaanottaneet meille täysin yllättävän laskun, josta vain osan voimme hyväksyä;

 

Lasku (6.11) sisältää wc-paperi, saippua ja pyyhelaskuja 704,91 + alv 169,17 = 874,08. Tältä osin hyväksymme laskun. Näistä menoista muistutettiin ja mainittiin usein. Kirjallista mainintaa niistä ei ole.

 

Lasku sisältää lisäksi sähkömaksun ja vesimaksun yhteensä 2845,65 + alv 24 % 682,95 = 3528,60

 

Yleinen käytäntö on, jos edellä mainittuja maksuja peritään, että mittarilukemat kirjataan tapahtuman alkaessa ja päättyessä yhdessä vuokraajan kanssa.

 

Edellä mainittuun vedoten esitämme, että lasku (11355082) loppusummaltaan 4308,50 hyvitetään 3528,60 euron osalta. Loppusummaksi jää 874,08. Lisäksi laskussa (11259348) on lisälasku Kutterista. Hinnastossa ei ole siitä mainintaa. On vain koko alue. Ei voida olettaa, että varaaja tietää alueen laajentumisesta joidenkin päivämäärien jälkeen. Pyydämme myös tähän vuokraosuuteen 715 euroa oikaisua.

 

Varsinais-Suomen Nuoret Kotkat Piirijärjestö ry

 

KAMU-leirityöryhmän puolesta

 

Leila Tanskanen”

 

Nuorisolautakunta on 22.11.2007 § 141 päättänyt leirialueiden hinnastosta joka on liitteenä.

 

Liite 1                                  Nuorisoleirialueiden käyttömaksut

Käyttömaksussa sanotaan että, jos on yli 120 henkilöä, niin silloin veloitetaan perusmaksun lisäksi telttamajoitusta 1 €/henkilö sekä sähkö-, puhelin-, jätehuolto- ja siivouskulut.

 

Järjestöiltä on veloitettu 1 a+b hinnasto sekä yli 120 hengen leiristä edellä mainittujen maksujen lisäksi sähkö-, puhelin-, jätehuolto- ja siivouskulut (käyttökorvaukset).

 

Nuorten Kotkien keskusliitto Unga Örnars Centralförbund NKK ry on tehnyt varauksen Nuorisokeskus Ahtelaan jo 28.10.2010. Nuorisoasiainkeskuksen varaustoimisto on lähettänyt 13.9.2011 uuden varausvahvistuksen, joka korvaa edellisen ja siihen on lisätty uusi rakennus Kutteri, jonka käytöstä velvoitetaan maksamaan uudella hinnalla. Molemmissa kirjeissä on lähetetty myös hinnasto ja säännöt.

 

Oheismateriaali 1               varausvahvistus

Uusi hinnasto astui voimaan 1.1.2012 (nuorisolautakunta 29.3.2012 § 37). Hinnanmuutoksesta on tiedotettu järjestöille järjestökirjeessä ja varausvahvistuksessa on isolla kirjaimella kirjoitettu ”HUOMIOITAVAA varauksenne on tehty ennen hintojen ja sääntöjen muutosta, joten teihin sovelletaan vanhoja hintoja ja sääntöjä”. Varausvahvistuksessa on myös järjestön edustajan allekirjoitus, jossa sanotaan, että olen tutustunut liitteisiin; sääntöihin ja hintoihin ja että vahvistaa mainitun varauksen tai peruuttaa varauksen. Tästä syystä on kaupungin nettisivulla ollut myös vanha hinnasto joka kieltämättä otsikon perusteella on harhaanjohtava kun lukee ”vanhentunut koko hinnasto ja säännöt”.

 

Nuorisokeskus Ahtelan henkilökunta lukee sähkö- ja vesimittarit aina ennen suurleirin alkua. Käytön mukaan laskutetaan järjestöjä. Tänä päivänä on sähkömittari etäluettava ja siitä pystyy saamaan kulutuksen tunneittain.

 

Esitän ettei ole perusteita antaa maksuvapautta, koska järjestö oli tietoinen hinnastosta ja allekirjoituksellaan vahvistanut varaustiedot.

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusNuorisolautakunta päättää hylätä Varsinais-Suomen nuoret Kotkat Piirijärjestö ry:n maksuvapautusanomuksen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Valkama ilmoitti olevansa esteellinen ja poistui kokouksesta asian käsittelyn ajaksi.

Jakelu

tiedVarsinais-Suomen Nuoret Kotkat Piirijärjestö ry.


Liitteet:

Nlk § 25
Liite 1:Nuorisoleirialueiden käyttömaksut