Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Nuorisolautakunta1820.02.20143

1879-2014 (532)

Ilpoisten nuorisotilan toiminnan esittely

Tiivistelmä: -

Nlk § 18

Toiminnanjohtaja Anne-Marie Rautiainen:

Ilpoisten nykyinen nuorisotalo avattiin 10.1.2011. Talon virallisia avajaisia vietettiin 17.1.2011- 23.1.2011. Nuorisotilassa käy noin kaksikymmentä nuorta illassa. Nuorisokortteja on annettu 99 kappaletta 2012–2014 välisenä aikana.

Ilpoisten nuorisotila toimii samoissa tiloissa Ilpoisten kirjaston kanssa. Kirjaston materiaali kuten nuorten kirjallisuus, elokuvat ja musiikki on nuorten vapaassa käytössä kirjaston ollessa kiinni. Yhteistyö kirjaston kanssa on ollut saumatonta heti alusta saakka. 

Ilpoisten nuorisotila tekee yhteistyötä Ilpoisten koulun, kirjaston, iltapäiväkerhon, VISKUN ja alueen asukkaiden kanssa. Yhteistyö kumppaneiden kanssa pyrimme pitämään kerran kuukaudessa vapaamuotoisen palaverin, jossa keskustellaan yhteisistä käytännön asioista.

Esimerkkejä toiminnasta:

Viime vuonna toteutui yhteistyössä VISKUN kanssa ympäristötaide- tapahtuman Ilpoisten pururadalla. Tapahtuma tarkoituksena oli tehdä luonnon materiaaleista taideteoksia, jotka voitaisiin jättää metsään. Tapahtumaan osallistui Ilpoisten koulun oppilaita, nuorisotilan kävijöitä ja alueen asukkaita. Ympäristötaide tapahtuma on tarkoitus myös järjestää tänäkin vuonna.

Toteutimme myös nuorten media klubin yhteistyössä Bridging Balticin kanssa. Klubin tarkoituksena oli saada nuoria innostumaan kulttuurista ja mediasta. Kävimme nuorten kanssa taidenäyttelyissä, teatterissa ja teimme nuorten kanssa valokuva kollaasin nuorten elämästä nuorisotilan seinälle.

 

Ilpoisten nuorisotilaa esittelee ohjaaja Esa Suominen

 

Toimialajohtaja Minna Sartes:

 

Ehdotus        Nuorisolautakunta merkitsee Ilpoisten nuorisotilan toiminnan esittelyn tiedokseen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.