Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Nuorisolautakunta423.01.20144

465-2014 (057)

Avustusohjeen valmistelutilanne

Tiivistelmä: -

Nlk § 4

Toiminnanjohtaja Pirjo Lehtinen:

 

Nuorisolautakunta myöntää avustuksia turkulaisten nuorisojärjestöjen ja varhaisnuorisojärjestöjen toimintaan ja turkulaisille nuorten toimintaryhmille.

 

Avustukset on tarkoitettu lasten ja nuorten vapaa-ajan käyttöön kohdistuvaan aktiivisen kansalaisuuden tukemiseen, sosiaaliseen vahvistamiseen ja itsenäistymisen tukemiseen.

 

Toiminnan toteuttamisessa lähtökohtina ovat nuorisolain (72/2006) mukaan yhteisöllisyys, yhteisvastuu, yhdenvertaisuus ja tasa-arvo, monikulttuurisuus ja kansainvälisyys, terveet elämäntavat sekä ympäristön ja elämän kunnioittaminen.

 

Nuorisolautakunnan avustusmuodot ovat toiminta-avustus, kaksi kertaa vuodessa jaettavat projektiavustukset sekä sopimuspohjainen avustus ja järjestökesätyöt

 

Nuorisotoimen avustusohje on hyväksytty 16.6.2010 § 87 ja se astui voimaan 1.11.2010.  Nuorisotoimen avustuksien jakamista ohjeistavat myös kaupunginhallituksen avustuksia koskevat yleisohjeet (kh 21.12.1998 § 1380).

 

Nuorisolautakunnalla on käytössään avustusohje, joka määrittää avustustoimintaa sekä antaa nuorisojärjestöille ja nuorten toimintaryhmille yksityiskohtaisempia tietoja avustusehdoista ja myöntämisen edellytyksistä sekä hakuajoista.

 

Avustusohjeen päivitystyötä on tehty kuulemalla järjestökentän edustajia mm. järjestöyhteistyön seminaarissa 22.5.2013 ja järjestöjen kehittämispäivässä 29.10. Avustusohjeen päivitystyössä on työryhmä, johon kuuluu avustustyöryhmän jäsenet sekä virkamiehiä. Tämä työryhmä on kokoontunut syksyn aikana kolme kertaa.

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusNuorisolautakunta päättää merkitä avustusohjeen valmistelutilanteen tiedokseen ja käy asiasta lähetekeskustelun.

PäätösNuorisolautakunta merkitsi avustusohjeen valmistelutilanteen tiedoksi ja palautti asian valmisteltavaksi lähetekeskustelun mukaisin linjauksin.