Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Nuorisolautakunta7223.08.20137

8759-2013 (042)

Nuorisopalveluiden saamisten poistot

Tiivistelmä: -

Nlk § 72

Kehittämissuunnittelija Virpi Sandvik:

Kirjanpitolain 5:2 §:n 1 kohdan mukaan saamiset merkitään tilinpäätökseen nimellisarvoon, kuitenkin enintään todennäköiseen arvoon.

Todetut menetykset ja epävarmat saamiset on poistettava ja kirjattava kuluksi tilinpäätöksessä. Saamista voidaan pitää epävarmana, jos suorituksen saamista on velallista koskevien luottotietojen tai hänen varallisuusasemaansa koskevan muun selvityksen perusteella pidettävä ilmeisen epätodennäköisenä taikka jos aloitetut perimistoimenpiteet eivät ole johtaneet suoritukseen toimitetussa ulosotossa taikka velallisen asuinpaikka on tuntematon.

Saamisen tileistä poistamisesta päättää kaupunginhallitus taikka lauta- tai johtokunta. Ao. toimielimen on huolehdittava määrärahojen riittävyydestä.

Kuluksi kirjattujen saamisten perintää jatketaan edelleen luottotappiokirjauksen jälkeen. Mahdolliset myöhemmin perintätoimilla saatavat tulot kirjataan kuluvan vuoden tuotoiksi.

Poistettaviksi esitettäviä aamu- ja iltapäivätoiminnan, myyntitoimisto A008, myyntisaamisia on 1.120,00 euroa. Luettelo poistettavista saatavista on nähtävillä kokouksessa.

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusNuorisolautakunta päättää aamu- ja iltapäivätoiminnan saatavien, myyntitoimisto A008, poistamisesta tileistä esityksen mukaisesti, 1.120,00 euroa.

 

PäätösEhdotus hyväksyttiin.