Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Nuorisolautakunta5806.06.20135

6266-2013 (057)

Lähetekeskustelu nuorisolautakunnan avustusohjeen päivittämisestä

Tiivistelmä: -

Nlk § 58

Osastopäällikkö Kerstin Paananen ja toiminnanjohtaja Pirjo Lehtinen:

Nuorisolautakunta myöntää avustuksia turkulaisten nuorisojärjestöjen ja varhaisnuorisojärjestöjen toimintaan ja turkulaisille nuorten toimintaryhmille.

Avustukset on tarkoitettu lasten ja nuorten vapaa-ajan käyttöön kohdistuvaan aktiivisen kansalaisuuden tukemiseen, sosiaaliseen vahvistamiseen ja itsenäistymisen tukemiseen.

Toiminnan toteuttamisessa lähtökohtina ovat nuorisolain (72/2006) mukaan yhteisöllisyys, yhteisvastuu, yhdenvertaisuus ja tasa-arvo, monikulttuurisuus ja kansainvälisyys, terveet elämäntavat sekä ympäristön ja elämän kunnioittaminen.

Nuorisolautakunnan avustusmuodot ovat toiminta-avustus, kaksi kertaa vuodessa jaettavat projektiavustukset sekä sopimuspohjainen avustus.

Nuorisotoimen avustusohje on hyväksytty 16.6.2010 § 87 ja se astui voimaan 1.11.2010.  Nuorisotoimen avustuksien jakamista ohjeistavat myös kaupunginhallituksen avustuksia koskevat yleisohjeet (kh 21.12.1998 § 1380).

Nuorisolautakunnalla on käytössään avustusohje, joka määrittää avustustoimintaa sekä antaa nuorisojärjestöille ja nuorten toimintaryhmille yksityiskohtaisempia tietoja avustusehdoista ja myöntämisen edellytyksistä sekä hakuajoista.

Avustusohjeen päivitys on tullut ajankohtaiseksi. Järjestöyhteistyön seminaari järjestettiin 22.5.2013 ja tähän seminaariin osallistui 20 nuorisojärjestön edustajaa. Heidän kanssaan käytiin keskustelua avustusohjeen uudistamiseen ja päivittämiseen liittyvistä seikoista. Lähinnä toiminta-avustuksen hakuaika ja sen selvitysaika sekä ennakon maksatusprosentti keskustelutti. Lisäksi loppuvuoden projektiavustuksen hakuaika koettiin huonoksi.

Keskustelussa peilattiin muiden suurempien kaupunkien avustuksiin liittyviä käytäntöjä. Lisäksi nuorisopalvelujen edustajat kartoittivat läsnä olevien yhdistysten toimintatapoja mm. vuosikokousten aikatauluja.

Liite 1Avustusohje hyväksytty 16.6.2010 § 87

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusNuorisolautakunta päättää merkitä asian tiedoksi ja antaa nuorisopalvelujen viranhaltijoille valmisteluohjeet avustusohjeen päivittämisestä.

 

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Nuorisopalvelujen viranhaltijat valmistelevat avustusohjeen päivittämisen kokouksessa käydyn lähetekeskustelun pohjalta.


Liitteet:

Nlk § 58
Liite 1:Avustusohje hyväksytty 16.6.2010 § 87