Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Nuorisolautakunta2407.03.20134

2632-2013 (015, 539)

Avustustyöryhmän nimeäminen vuosille 2013 - 2016

Tiivistelmä: -

Nlk § 24

Toiminnanjohtaja Pirjo Lehtinen:

 

Hyväksytyn avustusohjeen (Nlk 16.6.2010 § 87) mukaan Nuorisolautakunta myöntää avustuksia turkulaisten nuorisojärjestöjen ja varhaisnuorisojärjestöjen toimintaan ja turkulaisille nuorten toimintaryhmille.

 

Toiminta-avustus myönnetään paikallisten nuorisoyhdistysten ja niihin rinnastettavien aluejärjestöjen sääntömääräisen toiminnan tukemiseen, koulutus- ja kurssitoimintaan, leiritoimintaan, kansainväliseen toimintaan ja työntekijöiden palkkaamiseen. Toiminta-avustukset ovat haettavana helmikuun loppuun mennessä.

 

Projektiavustus, joka jaetaan kaksi kertaa vuodessa tammikuun ja kesäkuun loppuun mennessä, on tarkoitettu yhdistysten, järjestöjen ja nuorten toimintaryhmien projektiluonteisen toiminnan tukemiseen kuten leiritoimintaan, kansainväliseen toimintaan tai muuhun nuorten itsensä järjestämään kertaluonteiseen nuorisotoimintaan. Lautakunta voi harkintansa mukaan myöntää avustusta myös muuhun tarkoitukseen.

 

Projektiavustusta myönnetään nuorisotoimintaan sellaisille nuorisoyhdistyksille ja nuorten toimintaryhmille, jotka eivät saa nuorisolautakunnan toiminta- tai sopimuspohjaista avustusta. Nuorisolautakunta voi harkintansa mukaan myöntää myös nuorisotyön stipendejä.

 

Sopimuspohjaista avustusta voidaan myöntää turkulaiselle nuorisojärjestölle, joka sitoutuu lautakunnan erikseen hyväksymiin tulos- ja kasvatuksellisiin tavoitteisiin. Palvelujohtajan tehtäviä hoitava viranhaltija neuvottelee kunkin sopimuspohjaisesti avustettavan nuorisojärjestön kanssa ja laatii sopimuksen. Yhdistyksen tulee osallistua kaupungin järjestämiin arviointi- ja kehittämisneuvotteluihin kahdesti vuodessa.

 

Nuorisolautakunta on valinnut keskuudestaan avustustyöryhmän. Työryhmän tehtäviä on ollut valmistella toiminta- ja projektiavustusten jakoesitykset nuorisolautakunnalle sekä muut nuorisolautakunnan määräämät tehtävät kuten avustusta saaneiden tilien tarkastaminen.

 

Avustustyöryhmän sihteerinä on toiminut nuorten palvelujen viranhaltija.

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusNuorisolautakunta päättää perustaa (kuuden) 6 hengen avustustyöryhmän, nimetä sille puheenjohtajan ja viisi jäsentä. Kunkin varsinaisen jäsenen varajäsenenä toimii heidän henkilökohtainen varajäsenensä. Lisäksi avustustyöryhmän sihteeriksi valitaan nuorten palvelujen nimeämä viranhaltija.

PäätösNuorisolautakunta päätti yksimielisesti perustaa kuuden (6) hengen avustustyöryhmän ja nimetä sen jäsenet ja varajäsenet sekä puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan seuraavasti:

JäsenetVarajäsenet
Petra Peltonen pj.Oussama Yousfi vpj.
Laura AaltoAnna Mäkipää
Beata BjörkvallMatilda Karlsson
Tuomas TähtiPekka Ohvo
Samuli ShintamiAmro el-Khatib
Miira RaiskilaVeera Löthman

Lisäksi avustustyöryhmän sihteerinä toimii nuorten palvelujen nimeämä viranhaltija.

Jakelu

tiedLehtinen Pirjo