Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Nuorisolautakunta1721.02.201317

3262-2010 (21)

Vapaa-aikatoimialan, nuorten palveluiden valmiussuunnitelma

Tiivistelmä: -

Nlk § 17

Kehittämissuunnittelija Virpi Sandvik, viestinnänsuunnittelija Maria Vakkamaa, kunnossapitovastaava Jyri Paajanen, osastopäällikkö Kerstin Paananen, ohjaaja Ann-Mari Hammarberg:

 

Kaupunginhallitus hyväksyi 4.10.2011 § 448 Turun kaupungin valmiussuunnitelman yleisen osan päivityksen 2011 (Dno 3262–2010).

 

Hallintokunnille annetun oheen mukaan kukin toimiala laatii oman valmiussuunnitelmansa (tai tarvittaessa useita yksikkökohtaisesti), joka pohjautuu valmiuslain velvoitukseen, valtioneuvoston voimassa olevaan uhkakuvapäätökseen (YTS 2010), oman toimialansa lakeihin, ministeriön ja muiden viranomaisten ohjeisiin ja terveeseen järkeen.

 

Valmiussuunnitelmaa ylläpidetään tarvittaessa, kuitenkin vähintään kerran vuodessa. Valmiussuunnitelman merkittävin anti on sen laadinnassa mukana olevien henkilöiden parempi kyky selviytyä häiriötilanteista. Valmiussuunnitelma ohjaa osaltaan talousarviota ja toimintasuunnitelmia tarvittavien varautumisten toteuttamiseksi.

 

Kukin toimiala käsittelee oman valmiussuunnitelmansa lautakunnassaan/johtokunnassaan kerran vuodessa helmikuun loppuun mennessä.

 

Lautakunta/johtokunta toimittaa kaupunginhallitukselle arvion valmiussuunnitelman tilasta (huom. valmiussuunnitelma tai sen osa on salainen asiakirja, Laki viranomaisen toiminnan julkisuudesta § 24 kohdat 7 ja 8).

 

Riskienhallintapäällikkö valmistelee kaupunginhallitukselle yhteenvedon lautakuntien/johtokuntien arvioista huhtikuun loppuun mennessä.

 

Nuorisoasiainkeskuksen valmiussuunnitelma

 

Työryhmän laatimassa esityksessä lähtökohtana on, että Nuorten palveluiden järjestämät palvelut tukevat kriisiaikana kaupunkilaisten henkistä hyvinvointia. Siksi on tarkoituksenmukaista ylläpitää niitä mahdollisimman laajasti häiriötilanteen tai poikkeusolojen sallimissa rajoissa.

 

Häiriö- ja kriisitilanteissa nuorisotyössä keskitytään tehostetusti nuorten tukemiseen ja peruspalveluiden tuottamiseen. Nuorisotyössä varaudutaan nuorten henkisen kriisiavun tarpeen lisääntymiseen. Häiriötilanteissa varaudutaan nuorisotilojen pidennettyihin aukioloaikoihin ja henkilöstöresurssien kohdentamiseen.

 

Nuorisotilatoiminnalla on myönteinen vaikutus nuorten turvallisuuden tunteen ja luottamuksen palauttamiselle kriisitilanteen jälkeen. Nuorisotalotoiminta antaa nuorille mahdollisuuden vertaisryhmässä käsitellä tunteitaan ja kokemuksiaan kriisitilanteeseen liittyen. Kriisitilanteissa yhteistyötä tehdään paikallisten ja valtakunnallisten verkostojen kanssa. Nuorisopalveluiden tiloja voidaan käyttää tarvittaessa häiriö- ja tilapäisinä majoitus- ja hoitoyksikköinä.

 

Valmiussuunnitelmaan on koottu eri toimintojen suunnitelmat taulukkomuotoon esittäen varautumisen nuorisoasiainkeskuksen kannalta todennäköisimpiin tilanteisiin päivä-, viikko- ja kuukausitasoilla.

 

Liite 1                                  Nuorten palveluiden valmiussuunnitelma

 

Liite 2                                  Nuorten palveluiden valmiussuunnitelma, salassa pidettävä osuus (esitetään kokouksessa)

 

Toimialajohtaja Minna Sartes:

 

Ehdotus        Nuorisolautakunta päättää hyväksyä liitteiden mukaiset esitykset nuorten palveluiden valmiussuunnitelmaksi ja antaa sen edelleen kaupunginhallitukselle.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKaupunginhallitus


Liitteet:

Nlk § 17
Liite 1:Nuorten palveluiden valmiussuunnitelma
Liite 2:Valmiussuunnitelma liite 2 salassapidettävä