Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Nuorisolautakunta13919.12.20125

13927-2012 (041)

Nuorisotoimen Palvelutuotantosopimus (PTS) vuodelle 2013

Tiivistelmä: -

Nlk § 139

Osastopäällikkö Ritva Jykelä:

 

Kaupunginhallitus on hyväksynyt 21.1.2011 § 542 nuorisotoimen (nyk. Nuorisopalvelualue) sopimusohjausjärjestelmän, johon sisältyvät seuraavat:

 

Strateginen palvelusopimus (SPS), jonka allekirjoittavat kaupunginhallituksen puheenjohtaja, apulaiskaupunginjohtaja (nyk. toimialajohtaja), nuorisolautakunnan puheenjohtajat ja nuorisotoimenjohtaja (nyk. nuorisopalvelujohtaja), ja

Palvelutuotantosopimus (PTS), jonka allekirjoittavat lautakunnan puheenjohtajat, nuorisopalvelujohtaja, palvelujohtajan tehtäviä hoitava osastopäällikkö ja palvelutuotantojohtajan tehtäviä hoitava osastopäällikkö.

 

Kaupunginvaltuusto on päättänyt vuoden 2013 talousarvion ja vuoden 2014 – 2016 taloussuunnitelman 3.12.2012. Talousjohtajan ja talousarviopäällikön kirjeessä 5.12.2012 on ohjeet vuoden 2013 talousarvion ja vuosien 2014 – 2016 taloussuunnitelmaan sisältyvän käyttösuunnitelman sekä määrärahojen tarkistamisesta vastaamaan kaupunginvaltuuston päätöksiä:

 

Käyttösuunnitelmassa toimielimet asettavat seuraavan tason yksiköille valtuuston hyväksymiä tavoitteita tarkentavat tavoitteet ja jakavat määrärahat ja tuloarviot seuraavan tason yksiköille (käyttötalousosa) ja kohteille (investointiosa).

Tulosyksiköille tulee osoittaa määrärahat ja –tuloarviot, joiden mukaan niiden tulee toimia ja joiden kertymisestä ne vastaavat sekä tehtävät, joista tulee suoriutua käytössään olevilla resursseilla mahdollisimman tuloksellisesti ja taloudellisesti kaupungin kokonaistaloudellinen tilanne huomioon ottaen.

Käyttösuunnitelman laadinnan päivittämisen pohjana tulee olla valtuuston hyväksymät päätökset toimielimelle sekä ryhmien välisestä sopimuksesta ja laadituista ohjelmista johdetut lautakunnan omat tavoitteet.

 

Nuorisopalvelualueen palvelutuotantosopimus (vastaa käyttösuunnitelmaa) koostuu pääosin palvelujen tuotekorteista, joissa kukin palvelu kuvataan sekä määritellään kohderyhmä, saatavuus, mittarit ja resurssit (taloudelliset, henkilöstön määrä ja neliöt). Lisäksi sopimus sisältää 1.1.2013 tilanteen mukaisen organisaation, talousarvion jakautumisen yksiköihin sekä käyttöomaisuuden ja suunnitelmat. Palvelutuotantosopimus on nuorisolautakunnalle myönnettyjen määrärahojen käyttösuunnitelma, koska siinä kuvataan menomäärärahojen ja tulotavoitteiden jakautuminen kustannuspaikkoihin/yksiköihin.

 

Laajemman toimintasuunnitelman muu sisältö kuten mm. koulutussuunnitelma, yhteistoiminta- ja työsuojelujärjestelmä sekä vuosikalenteri valmistellaan hyväksyttäväksi uuden nuorisolautakunnan ensimmäiseen kokoukseen vuoden 2013 alussa.

 

Liite 1                                  Nuorisotoimen Palvelutuotantosopimus vuodelle 2013

Nuorisotoimenjohtaja Annina Lehtiö-Vainio:

EhdotusNuorisolautakunta päättää hyväksyä talousarvion käyttösuunnitelmaksi liitteen mukaisen Nuorison palvelualueen Palvelutuotantosopimuksen vuodelle 2013.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKyttä Maija
tiedSartes Minna


Liitteet:

Nlk § 139
Liite 1:Nuorisotoimen Palvelutuotantosopimus vuodelle 2013