Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Nuorisolautakunta15319.12.201219

13738-2012 (539)

Nuorten Työpaja Fendarin toimintasuunnitelma 2013

Tiivistelmä: -

Nlk § 153

Toiminnanjohtaja Hannele Norkooli:

 

Nuorisotoimi on hakenut nuorten työpajatoiminnan kansallista avustusta Varsinais-Suomen ELY:ltä edellisvuosien tapaan. Avustuksen liitteenä oli toimintasuunnitelma vuodelle 2013.

 

Nuorten työpaja Fendarin prosessit ovat kumppanuusprosessi ja nuorten elämänhallinnallinen osallistamisprosessi. Kumppanuusprosessissa Fendari pyrkii sijoittamaan yhteistyökumppaneiden osoittamat nuoret kohdennetun toiminnallisen tuen piiriin. Nuorten elämänhallinnallisen osallistamisprosessin tavoitteena on nuoren suunnitelmallinen ja tarkoituksenmukainen siirtyminen koulutukseen, työhön tai muuhun toimenpiteeseen sekä nuoren valmiuksien vahvistaminen.

 

Fendarin palveluja voi vuodessa käyttää 170–180 nuorta. Nuoret sijoittuvat yhdeksälle (9) eri työpajalle tai seinättömään pajatoimintaan. Fendarin pajat ovat puu-, ompelu-, kädentaito-, maalaus-, korjaus-, retki-, startti-, kone- ja metallipaja sekä venepaja. Venepaja toteutetaan yhteistyössä Forum Marinumin kanssa ja sijaitsee museon tiloissa, starttipaja toimii Runosmäen nuorisotilassa ja kone- ja metallipajaa toteutetaan yhteistyössä Turun Ammatti-instituutin kanssa siten, että osa pajan nuorista on koulun opiskelijoita. Opettaja on pajalla paikalla kahtena päivänä viikossa. Seinättömän pajan kautta voi vuodessa palveluja saada n. 20 nuorta, jotka sijoittuvat nuorisotoimen eri yksiköihin töihin.

 

Fendarilla on yhteinen ohjausryhmä Ohjaamolla ja etsivän nuorisotyön kanssa ja sen edustajat tulevat työvoimahallinnosta, sosiaali- ja terveystoimesta, kasvatus- ja opetustoimesta sekä Forum Marinumista.

 

Liite 1                                  Toimintasuunnitelma 2013

 

Nuorisotoimenjohtaja Annina Lehtiö-Vainio:

 

Ehdotus        Nuorisolautakunta päättää merkitä Nuorten Työpaja Fendarin toimintasuunnitelman 2013 tiedokseen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.


Liitteet:

Nlk § 153
Liite 1:Fendarin Toimintasuunnitelma 2013