Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Nuorisolautakunta9730.08.20121

2107-2012 (016)

Toiminnan ja talouden seuranta- ja ennustetiedot heinäkuun toteuman mukaan

Tiivistelmä: -

Nlk § 97

Kehittämissuunnittelija Virpi Sandvik:

Toiminnan ja talouden seuranta- ja ennustetiedot heinäkuun toteuman mukaan on toimitettu talouskeskukseen oheisten liitteiden mukaisina.

Toiminnan ja talouden seurantaraportti tulee antaa kaupunginhallituksen käsittelyyn kuuden viikon sisällä raportointikauden päättymisestä ja raportointiin tulee sisällyttää lautakuntien selvitykset sekä kaupunginjohtajan ja apulaiskaupunginjohtajien niiden johdosta antamat lausunnot, mikäli raportti lautakunnan osalta poikkeaa kaupunginvaltuuston vahvistamasta talousarviosta ja taloussuunnitelmasta. Toiminnan ja talouden seurantaraportti käsitellään kaupunginhallituksen kokouksessa 10.9.2012.

Nuorisoasiainkeskuksen selvitys:

Ennusteen mukaan nuorisotoimen toimintatulot poikkeavat talousarvion mukaisista tuloista + 483.431 euroa. Tulojen ylitys johtuu ennen kaikkea ulkopuolisen rahoituksesta ja maksutuotoista: Tukien ja avustusten arvioidaan ylittyvän budjetoidusta lähes 286.000 e ja maksutuottojen noin 179.000 e. Maksutuottoja nostavat aamu- ja iltapäivätoiminnan tulot sekä taidekasvatustoiminnan ja Vimman kahvilan tuotot. Nuorisotoimen talousarviosta oli epähuomiossa jäänyt pois taidekasvatustoiminta ja Vimman kahvila. Nuorisolautakunta päätti 14.6.2012 § 77 esittää kaupunginhallitukselle ja edelleen kaupunginvaltuustolle että se hyväksyy katetun määrärahan korotuksen siten, että nuorisolautakunnan sekä toimintatuottoihin että toimintakuluihin lisätään 133.900 euroa. Kaupunginhallitus päätti nuorisolautakunnan ehdotuksen mukaisesti 27.8.2012 § 405.

Toimintakulut ylittyvät n.600.000 euroa. Osa tästä liittyy ulkopuolisilla avustuksilla katettaviin menoihin. Niin sanotusti varsinaisia ylityksiä ovat budjetoitua suuremmat varhaiseläkemenoperusteiset KUEL-maksut, jotka ylittävät budjetoidun n. 26.000 e, aamu- ja iltapäivätoiminnan oman toiminnan ylitys n. 77.000 e, kumppaneiden tuottaman toiminnan ylitys 80.000 e. Lisäksi taloushallinnon palvelukeskuksen kulut arvioidaan toteutuvan 7.000 e budjetoitua suurempina. Näiden ylitys on yhteensä n. 190.000 euroa.

Omin toimenpitein nuorisotoimi voi ennusteen mukaan kuroa erotusta siten, että nettototeuma poikkeaa talousarvion mukaisesta -117.198 euroa (1,2 % toimintakatteesta).

Liite 1Toiminnan ja talouden seurantaraportti

Liite 2 Talouden ennuste heinäkuun toteuman mukaan

Liite 3Investointiosan ennuste heinäkuun toteuman mukaan

Nuorisotoimenjohtaja Annina Lehtiö-Vainio:

EhdotusNuorisolautakunta päättää antaa yllä olevan selvityksen talouskeskukselle edelleen huomioitavaksi kaupunginhallitukselle annettavassa raportissa.

 

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

selvKeskushallinto, talousasiat
tiedKyttä Maija
tiedMikkola Valtteri


Liitteet:

Nlk § 97
Liite 1:Toiminnan ja talouden seurantaraportti
Liite 2:Talouden ennuste heinäkuun toteuman mukaan
Liite 3:Investointiosan ennuste heinäkuun toteuman mukaan