Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Nuorisolautakunta9230.08.20127

9386-2012 (002, 021)

Yhteistyösopimus käsityöneuvonnasta

Tiivistelmä: -

Nlk § 92

Toiminnanjohtaja Miia Sankari, osastopäällikkö Eeva Roiha ja osastopäällikkö Ritva Jykelä:

 

Nuorisolautakunta päätti 29.3.2012 § 36 irtisanoa käsityökeskuksen tilat, jotka sijaitsevat osoitteessa Peltolantie 2. Marja-Liisa Miettinen, Lea Leino, Kirsti Laaksonen ja Anneli Hiltunen ovat tehneet valituksen Turun hallinto-oikeuteen, joka on päätöksellään 18.6.2012 (päätösnro 12/0186/1, diaarinro 00832/12/2299) siirtänyt asian nuorisolautakunnalle oikaisuvaatimuksena käsiteltäväksi. Kaupunginhallitus päätti 13.8.2012 § 358 käsitellessään nuorisotoimen ja Turun suomenkielisen työväenopiston järjestämään kudonta- ja askartelutoimintaan liittyviä selvityspyyntöjä, vetoomuksia ja vaatimuksia palauttaa asian uudelleen valmisteltavaksi.

 

Nuorisoasiankeskus on käynyt neuvotteluja Varsinais-Suomen Käsi- ja Taideteollisuus ry:n Taitokeskus Juseliuksen kanssa yhteistyön käynnistämisestä käsityö- ja kudontamahdollisuuksien jatkamiseksi. Yhteistyö on määritelty laaditussa yhteistyösopimuksessa, jonka valmisteluun yhdistyksen edustajat ovat osallistuneet.

 

Sopimuksen voimassaolo

 

Sopimus astuu voimaan, kun nuorisolautakunnan päätös sopimuksen hyväksymisestä on saanut lainvoiman, yhdistys on sen hyväksynyt ja sopimus on allekirjoitettu. Sopimuksen irtisanomisaika on kuusi (6) kuukautta.

 

Kaupungin viranhaltijaa koskevat muutokset

 

Turun kaupungin nuorisoasiainkeskuksen käsityöneuvojen työpiste siirtyy Taitokeskus Juseliukseen. Työnantajana säilyy Turun kaupungin nuorisoasiankeskus. Esimiehenä jatkaa toiminnanjohtaja Miia Sankari, joka vastaa työnjohdollisesta ohjauksesta.

 

Kalusteet ja muu irtain

 

Sopimuksen osapuolten yhteyshenkilöt sopivat, mitkä kangaspuut, ompelukoneet ja muut kalusteet siirretään Juseliukseen. Ko. tavarat pysyvät kaupungin omaisuutena. Siirtyvästä tavarasta laaditaan sopimuksen liitteeksi luettelo, joka tarkistetaan vuosittain inventaariossa. Nuorisotoimi vastaa kaupungin omaisuuden huollosta ja ylläpidosta. Käsityöneuvojan käyttöön hankitaan kannettava tietokone hallintoverkkoyhteyksillä ja matkapuhelin työtehtävien hoitamista varten.

 

Toiminta ja toiminnan suunnittelu

 

Kurssitarjontaa laajennetaan ja monipuolistetaan yhteistyön kautta. Toiminnasta ja sen kehittämisestä vastaa Varsinais-Suomen Käsi- ja taideteollisuus ry. Toimintasuunnitelma, joka noudattaa yhdessä sovittuja linjauksia ja sisältöä, annetaan nuorisoasiankeskukselle tiedoksi.

 

Tiedotus ja markkinointi

 

Taitokeskus Juselius vastaa toiminnan viestinnästä ja markkinoinnista. Nuorisoasiankeskus huolehtii tiedottamisesta kohderyhmälleen.

 

Toiminnan ja kävijämäärän raportointi

 

Toimintaan osallistuneiden määrä raportoidaan kuukaisittain kirjallisesti nuorisoasiainkeskukselle. Toimintaraportti laaditaan toimintakausittain ja toimitetaan nuorisoasiainkeskukseen. Yhteyshenkilöt sopivat erikseen mitä tietoja kävijöistä raportoidaan esim. ikäryhmät, jäsenet/muut tai käsityöneuvojen ohjaukseen osallistuneet.

 

Taloudellisen vastuun jakautuminen

 

Turun kaupunki maksaa käsityöneuvojan palkan sivukuluineen sekä työntekijään kohdistuvat muut kulut.

 

Taitokeskus vastaa kaikista toimitilojen ylläpidosta ja toiminnan järjestämisestä aiheutuvista kuluista sekä materiaalihankinnoista. Toiminnasta kertyvät tulot menevät Varsinais-Suomen käsi- ja taideteollisuus ry:lle. Turun kaupunki ei maksa vuokraa eikä vuokran maksamisesta tehdä eri sopimusta.

 

Liite 1      Yhteistyösopimus

 

Nuorisotoimenjohtaja Annina Lehtiö-Vainio:

EhdotusNuorisolautakunta päättää hyväksyä liitteen mukaisen yhteistyösopimuksen ja oikeuttaa nuorisotoimenjohtajan allekirjoittamaan sen. Sopimus tulee voimaan tämän päätöksen tultua lainvoimaiseksi ja osapuolten edustajien allekirjoitettua sopimuksen.

PäätösLautakunta päätti esittelijän muutetusta päätösehdotuksesta hyväksyä liitteen mukaisen yhteistyösopimuksen ja oikeuttaa nuorisotoimenjohtajan allekirjoittamaan sen, sekä tekemään siihen tarvittavat vähäiset muutokset. Sopimus tulee voimaan tämän päätöksen tultua lainvoimaiseksi ja osapuolten allekirjoitettua sopimuksen.


Liitteet:

Nlk § 92
Liite 1:Yhteistyösopimus